Informació general

Demà s'inicia una nova temporada de caça amb l'ampliació dels dies permesos per caçar

Per Judit Pinazo

El vedat de caça, a la confluència del camí de Mas d'en Bosch amb l'avinguda de Vilafortuny, es va reduir l'any passat per la proximitat amb zones habitades

Demà, 12 d'octubre, s'iniciarà la nova temporada de caça 2007-2008. Enguany la temporada s'inicia amb una novetat: els caçadors disposaran d'un dia més per caçar. Fins ara, tal i com explicava el tresorer de la societat La Caçadora –Josep Cabré– en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, es podia caçar els diumenges i els dies festius, i a partir d'aquesta temporada, a banda d'aquests dos dies, es podrà caçar també els dissabtes. Segons Cabré, la mesura s'ha pres per l'excés de conills que hi ha al terme i que ha provocat la queixa d'alguns pagesos. Des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament es va proposar, segons Cabré, que l'ampliació de dies de caça fos o els dijous o els dissabtes "vam decidir que fos dissabte perquè considerem que hi ha més gent al tros entre setmana que no pas els dissabtes i a banda entre setmana la majoria dels caçadors treballen i no els hi va tant bé".

Els membres de La Caçadora s'encarreguen  com cada any d'encomanar i aviar les peces que després caçaran en les 1.800 hectàrees de terme agrícola que disposen per caçar, les mateixes que l'any passat. Enguany, segons Cabré, la repoblació ha estat molt similar a la de l'any passat " hem tirat per matar 400 perdius i  per repoblar 200 perdius i 100 faisans".

La temporada de caça que s'inicia demà s'allargarà fins al proper mes de febrer.

Les mateixes hectàrees

El vedat de caça de Cambrils des de l'any passat, és de 1.800 hectàrees. Recordem que l'any passat es va modificar perquè hi havia zones que quedaven molt properes a zones habitades i, a banda, perquè feia molts anys que no es modificava, concretament des del 1958. De llavors ençà el vedat no s'havia modificat i el terme, en tots aquests anys, ha sofert un canvi radical pel que fa a la construcció d'habitatges i per la conversió de molts terrenys de secà en regadiu, que queden exclosos de la pràctica de la caça, com és el cas de la zona de Vilafortuny o la zona de les Comes. 

Comenta aquest article