Societat

Festes

La Fira de Xauxa aconsegueix, un any més, atreure un nombrós públic de totes les edats (conté galeria fotogràfica)

El Parc del Pescador va acollir la tercera edició d’aquest esdeveniment festiu organitzat per l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar

Per Maria Vidal

El malabarista Jak va atraure l'atenció de grans i petits, ahir a la tarda, en el decurs de la Fira de Xauxa
El malabarista Jak va atraure l'atenció de grans i petits, ahir a la tarda, en el decurs de la Fira de Xauxa | Lluís Rovira i Barenys

Grans i petits es van trobar ahir al Parc del Pescador amb motiu de la Fira de Xauxa, una festa organitzada per l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar que enguany ha arribat a la seva tercera edició. La gran afluència assolida des del seu inici fins ben entrada la nit demostra que l’esdeveniment ja s’ha fet un lloc al calendari primaveral cambrilenc. 

La Fira de Xauxa va començar a les 18 h amb les cucanyes, unes activitats característiques de l’AEiG Gent de Mar. El total de 12 parades amb jocs tradicionals repartits al llarg del passeig central del Parc del Pescador van veure divertir-se a una multitud d’infants. Una part de la motivació per jugar a totes les cucanyes era tenir marcades les 12 caselles de la butlleta. Això significava que havies passat per totes i podies entrar al sorteig dut a terme posteriorment, gentilesa de llibreria Torrevisca. Amb el recinte ple de gom a gom, cap a les 20 h es va donar pas a l’espectacle “Jak! El malabarista del moment”. El malabarista va aconseguir captar l’atenció del públic amb diverses tècniques de circ.

Sense que l’afluència decaigués, va pujar a l’escenari el grup cambrilenc La cosina, qui va convertir el Parc del Pescador en una gran alegria conjunta. La cosina va tocar moltes cançons del seu disc –Hores vinguin– i d’altres que no en formen part, com Xati Queen, el seu darrer llançament. Es va posar el públic a la butxaca fent-los ballar i fins i tot ensenyant-los el Ball de la Bóta. Després va ser el torn del grup de versions tarragoní La Prole Band, qui va interpretar cançons molt conegudes en català, castellà i anglès d’èpoques i estils molt diversos. La fi de la festa va anar a càrrec de les PD locals PD Petxines, que reivindiquen la música creada o cantada per dones fent que aquestes cançons ocupin gran part del seu repertori. Un públic majoritàriament format per joves també va cantar, ballar i saltar fins més enllà de les 3 h de la matinada.

La Fira de Xauxa de l’Agrupament Escolta i Guia va reunir un any més tothom qui forma part de l’entitat de lleure educatiu cambrilenca –infants, caps i famílies– i va comptar amb una gran col·laboració participació de tots ells. Però també va ser una nova oportunitat per què el Gent de Mar es donés a conèixer a moltes altres persones externes i tingués contacte amb el seu entorn proper. 

Comenta aquest article

Galeries relacionades