Informació general

L'Ajuntament preveu l'arranjament i millora d'alguns passatges del Nou Cambrils encara sense asfaltar

Per Berta Ruiz

Aspecte del passatge 10, un dels carrers del Nou Cambrils que encara està per asfaltar

L'Ajuntament de Cambrils té previst dur a terme l'arranjament, la urbanització i millora d'alguns passatges del barri del Nou Cambrils, alguns dels quals no s'han asfaltat mai com el passatge 9, el passatge 10 i el carrer de Manuel de Pedrolo. L'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que "haurem d'esperar que s'hagi fet tota la urbanització de la zona de la Bòbila. I es preveu que aquest proper any es puguin arranjar tots aquests carrers, perquè ja es té el projecte des de fa temps. Esperem poder afrontar tot el que teníem previst per al barri: la canalització de la cava, la urbanització dels carrers i el parc". Sobre aquesta darrera qüestió, Benaiges va explicar que "el tancament del parc dependrà de la decisió dels veïns, perquè primer no volien fer el tancament de la zona verda, i ara sembla que sí que es decanten més per fer-ho. Per tant, si ho volen ho farem".

Obres a la cava de les Quecles

També es té previst iniciar de manera immediata el projecte d'arranjament de la cava de les Quecles que contempla una obra estructurada en un total de 6 fases que donarà una major seguretat a les zones urbanitzades i disminuirà el risc d'inundació que existia fins al moment.

En aquests moments, i tal i com va avançar l'alcalde –Robert Benaiges– resten cinc fases per acabar tota la canalització de la cava. Segons Benaiges, "al llarg dels darrers mesos hem tingut algunes dificultats amb l'Agència Catalana de l'Aigua i amb tota una sèrie d'exigències d'una nova normativa, però les hem resolt i hem adequat el projecte a aquesta reglamentació".

Aquestes obres de millora tindran una durada de quatre mesos i consistiran en l'arranjament de 654 metres de la cava, que es duran a terme tot respectant els serveis existents, les edificacions i les propietats privades. Es construirà un canal rectangular de formigó a les zones estretes i de marcs monocel·lulars i bicel·lulars als trams coberts. A les àrees on hi hagi més espai, especialment a les zones verdes, s'optarà per soleres de formigó i talussos d'escullera lligada, formant així un canal trapezoïdal. Per a l'obra es comptarà amb un pressupost total de 843.305,56 euros.

Els treballs d'execució de les cinc fases restants –a càrrec de l'empresa Cyes– continuaran des del punt més baix de la cava, en la desembocadura a la riera d'Alforja, i aniran pujant fins a l'altre extrem de la cava. Segons explicava Robert Benaiges, "aquesta és una obra molt important, perquè significa la canalització definitiva de la cava i, per tant, també la resolució d'uns problemes d'inundacions que es patien en aquesta zona". L'alcalde de Cambrils explicava també que aquesta obra contempla també l'adequació de tots els murs posteriors a les cases properes a les cases, "amb tot un mur de contenció de l'aigua, que no tindrà cap tipus d'afectació als veïns". Benaiges confia poder tenir enllestides les obres al gener o febrer de l'any vinent.

Comenta aquest article