Esports

Solidaritat

42 equips i 33 voluntaris participaran en la tercera edició del Swim for ELA

La travessa solidària tindrà lloc aquest proper dissabte 11 de maig i, segons l'organització, s'espera triplicar la recaptació que es va aconseguir l'any passat, que va ser de 37.000 euros

Per Cristina Sierra

La presentació de la tercera edició es va fer ahir al Club Nàutic
La presentació de la tercera edició es va fer ahir al Club Nàutic | Cristina Sierra

El Club Nàutic de Cambrils acollirà, aquest proper dissabte 11 de maig, la tercera edició de la travessa solidària Swim for ELA. Aquesta cita ja s'ha convertit en un dels esdeveniments més populars del calendari d'actes cambrilenc i l'objectiu és recaptar fons per a la investigació d’aquesta malaltia neurodegenerativa.

Ahir al matí al Club Nàutic va tenir lloc la roda de premsa de la travessa, que va comptar amb la presència de l'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; la regidora de Salut, Gemma Balanyà; la regidora d'Esports, Camí Mendoza; el president del Club Nàutic, Ramon Vallverdú, i els membres de l'Associació Swim for ELA, Joana Bono, Siscu Morell i Jordi Cervera.

Aquesta serà l'edició dels rècords, ja que s'ha passat dels 27 equips que es van inscriure el 2023 als 42, amb un total de 254 nedadors que vindran d'arreu Catalunya i de ciutats com Sant Sebastià, Madrid, Saragossa, Guadalajara o Valladolid. Una prova solidària que, com va dir, Morell, no la guanya l'equip més ràpid, sinó el que recapta més diners per la causa. Els organitzadors també van destacar que enguany es triplicarà la recaptació de l'any passat, que va ser de 37.000 euros.

Vallverdú va manifestar la seva il·lusió per col·laborar un any més amb aquesta acció solidària que es farà a la zona del Barlovento. "Ens vam involucrar des del minut zero", recordava el president, que es va mostrar convençut que aquesta edició "serà tot un èxit, ja podem començar a preparar la quarta".

"Un dia de batre rècords"

Jordi Cervera, secretari de l'Associació Swim for ELA, va agrair a tots els voluntaris, un total de 33, així com les entitats, empreses i Ajuntament de Cambrils que s'han bolcat en fer possible aquest gran acte solidari que s'iniciarà a les 8 del matí des del port de Calafat, amb una "sortida de pel·lícula". "Estem molt il·lusionats i esperem que la mar ens acompanyi. Serà un dia de batre rècords. El primer any vam tenir 24 equips, l'any passat 27 i enguany 42 equips. Estem molt contents. També comptem amb 42 embarcacions, una per cada equip", va expressar el nedador, que va recordar que cada equip està format per sis membres i que, per inscriure's, han aportat un mínim de 500 euros. A més, en aquests darrers mesos els mateixos grups han tirat endavant diferents iniciatives per recollir més diners per la investigació de la malaltia. "Serà una de les recaptacions més importants en un acte solidari que s'ha fet a l'Estat espanyol en un dia", va assenyalar.

La vocal de l'entitat, Joana Bono, va detallar les diferents activitats que s'han programat per enguany, destacant les novetats com la sortida en bicicleta de 60 quilòmetres o la caminada de Reus a Cambrils. També hi haurà xocolatada, vermuts i concerts, entre altres sorpreses. Bono va assegurar que no s'esperaven l'èxit d'inscripcions, de fet, havien decidit tallar la xifra en 40 equips i a darrera hora se'n van afegir dos més.

També va aprofitar l'ocasió per demanar als polítics que agilitzin els temes burocràtics relacionats amb aquesta malaltia. "Necessitem que es faci alguna cosa perquè el que no tenen els malalts és temps", va remarcar.

Per la seva part, Siscu Morell es va mostrar molt agraït amb totes les persones que s'han involucrat en la travessa solidària. "Tenim dos equips que ho estan petant. Vull agrair tot el que estan fent", va dir. El cambrilenc també va fer referència al documental que estan realitzant Daniel Villanueva i Ester Borrull, de l’Escola de Cinema de Reus, sobre Swim for ELA i que tindrà una durada de 17 minuts.

Per últim, l'alcalde va lamentar que les persones que pateixen la malaltia esperen, en l'actualitat, quasi un any el reconeixement de la seva discapacitat i sis mesos per rebre la prestació per dependència. Clúa també va posar en valor la "gran feina" que està fent l'associació i el Club Nàutic per fer realitat aquest esdeveniment.

L’Apunt

Les activitats de la tercera edició

Aquesta edició comptarà amb diverses activitats que permetran recaptar més fons per la causa i que es faran a la zona del Barlovento del Club Nàutic. Aquesta és la programació:

. 10h- Xocolatada amb coca a càrrec de la Penya Barça Cambrils

. De les 11 a les 14h- Taller de biologia marina a càrrec de Plàncton Diving

. A les 11.30h- Concert de bateria a càrrec d'Àxel Llambrich

. A les 12h- Vermut amb patates i olives a càrrec de la Penya Blanc i Blava Cambrils

A la mateixa hora, vermut amb cava, ostres i tonyina a càrrec de Vallformosa, Peixos Savall i Balfegó

. A les 12.15h- Masterclass de zumba i actuació de Dj Dimuca

. A les 14h- Fideus rossos i musclos a càrrec de la Confraria de Pescadors i Peixos Savall

. A les 16h- concert de Marina Jaded

La rebuda dels primers equips s'espera cap a les 2 del migdia i es preveu finalitzar la jornada cap a les 7 de la tarda, amb l'arribada dels últims participants.

Comenta aquest article