Societat

Fauna

Alliberen una tortuga a la platja del Regueral

L’animal havia estat capturat accidentalment per uns pescadors i estava a càrrec del CRAM, que ahir la va tornar al seu hàbitat natural

Per Redacció

La tortuga va ser batejada com "Valenta"
La tortuga va ser batejada com "Valenta" | Cedida

El Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) va alliberar, ahir a la platja del Regueral, una tortuga marina recuperada per l’entitat. La tortuga va ser capturada accidentalment per pesca d’arrossegament el passat 4 de març a La Ràpita i els pescadors li van posar el nom de “Valenta” perquè, tot i la seva mida petita, amb els seus 6 quilos ja presentava aquest caràcter en pujar-la al vaixell. Quan l’animal va arribar al CRAM li van administrar fluïdoteràpia i li van realitzar radiografies i analítiques, que van constatar el seu bon estat de salut.

Aquesta acció es va emmarcar en una jornada familiar gratuïta de conscienciació ambiental del programa ECOMED, que comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils i la Diputació de Tarragona. Des de les 17h es van realitzar activitats com una neteja de la platja o un simulacre de rescats de tortugues. Després, l'alcalde Alfredo Clúa va ser l'encarregat d'alliberar l’animal amb les seves pròpies mans. En aquesta jornada, l’Ajuntament també va rebre el segell de certificació ECOMED pel seu compromís envers la protecció i recuperació de la biodiversitat marina.

La Valenta entrant a l'aigua (Foto: Cedida)

 

Projecte ECOMED

Cambrils és un dels municipis inclosos en la primera fase del projecte ECOMED, juntament l’Ametlla de Mar, Tarragona, Calafell, i Vila-seca, Cambrils. L’objectiu principal del projecte és dissenyar i implementar un programa pilot de capacitació i certificació municipal integral per a l'assistència i gestió de fauna marina protegida a Tarragona, replicable i extensible a tots els municipis litorals en futures convocatòries.

En cada un dels cinc municipis inclosos en el present projecte, es durà a terme una primera reunió amb representats de tots els actors implicats per detectar les necessitats i àrees de millora en relació als protocols d’assistència. Un cop definits aquests punts, es realitzarà una sessió de formació i capacitació específica, amb apartats teòrics i pràctics, a càrrec de tècnics de la Fundació CRAM dirigida als professionals municipals que treballen a les platges, tals com tècnics municipals, policia local, serveis de neteja, serveis de socorrisme i guinguetes.

Comenta aquest article