Societat

Festes

Cucanyes, concerts i PDs tornen al Parc del Pescador en una nova edició de la Fira de Xauxa

L’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar organitza aquest dissabte una festa oberta a tothom, amb activitats infantils durant la tarda i música fins a la matinada

Per Maria Vidal

Nens jugant amb les cucanyes a la Fira de Xauxa l'any passat
Nens jugant amb les cucanyes a la Fira de Xauxa l'any passat | Andreu Dalmau

El Parc del Pescador s’omplirà un any més de cucanyes i música amb la Fira de Xauxa de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar. Aquest esdeveniment, que tindrà lloc aquest dissabte 11 de maig a partir de les 18 h, proposa un seguit d’activitats per a tots els públics i obertes a tothom. L’acte, reactivat ara fa dos anys després d’un període sense organitzar-se, pretén donar a conèixer l’entitat de lleure educatiu a tots els cambrilencs i incidir al seu entorn, així com reunir els infants, caps i famílies que en formen part i crear un espai lúdic.

La Fira de Xauxa començarà a les 18 h a la zona de l’escenari del Parc del Pescador amb les tradicionals cucanyes. Al llarg de la tarda, els infants podran jugar a diversos jocs populars distribuïts al passeig central del parc. Per poder-hi participar, s’haurà de comprar una butlleta (1€ per persona) que servirà per marcar totes les cucanyes on els nens hagin passat. En finalitzar, es durà a terme un sorteig entre totes les persones que l’hagin completat. La tarda infantil seguirà a les 20 h amb l’espectacle “Jak! El malabarista del moment”.

A partir de les 21 h, es donarà inici a la part musical amb el Concert de Xauxa. En aquesta edició, actuaran el grup cambrilenc La Cosina en el segon concert de la seva gira 2024 i el grup de versions La Prole Band. Després, els PDs PD Petxines i PD JD, tots membres de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar, punxaran música fins a la matinada per tancar la Fira de Xauxa. Durant tota la tarda i la nit hi haurà servei de barra i sopar.

Aquest és un dels actes principals que l’Agrupament cambrilenc organitza al llarg del curs. El Gent de Mar també està present en moltes altres festes cambrilenques, posant així en pràctica un dels principals valors de l’escoltisme: conèixer i estar compromès amb el seu entorn i ‘fer servei’ per contribuir a millorar-lo. 

Comenta aquest article