Informació general

Política

El Nou Moviment Ciutadà treballarà per fomentar la participació a les eleccions europees

Oliver Klein ha explicat que volen acabar amb «la sensació generalitzada que a les eleccions europees ens hi juguem poc»

Per Redacció

Les darreres eleccions europees es van solapar amb les municipals
Les darreres eleccions europees es van solapar amb les municipals | Lluís Rovira i Barenys

Amb motiu de la celebració del Dia d’Europa, el Nou Moviment Ciutadà vol conscienciar la ciutadania de Cambrils de la importància que té el resultat de les eleccions europees. En aquest sentit, el líder del partit, Oliver Klein, ha explicat que “volem acabar amb aquesta sensació generalitzada que a les eleccions europees ens hi juguem poc” i per això assegura que “des del NMC serem molt actius per informar la ciutadania de Cambrils de la transcendència que tenen aquestes eleccions i, així, fomentar la participació a les europees del proper mes de juny”.

El portaveu del grup municipal del NMC ha lamentat que “els partits tradicionals siguin els més interessats en que la participació sigui baixa doncs aquest fet afavoreix que puguin col·locar la major quantitat possible de membres de les seves formacions”. Klein creu que, “pels que creiem en el municipalisme, les institucions europees són la major la garantia que els drets de la ciutadania seran respectats en tots els països membres, i això té una importància cabdal”.

Per això, l’NMC, com a partit municipalista i europeista treballarà per explicar als cambrilencs i cambrilenques la importància que té la feina que fan els parlamentaris escollits i la necessitat que es tracti de persones preparades i amb solvència contrastada.

«No demanem el vot per cap partit»

El NMC no demana el vot “per cap partit en concret”, com tampoc el demana en el cas de les eleccions al Parlament de Catalunya del proper diumenge, però sí que volen afavorir una “reflexió” de quins són els punts forts i febles de cada formació que es presenta. Per aconseguir-ho el partit municipalista organitzarà carpes informatives per explicar el funcionament de les institucions europees i resoldre els dubtes a tothom que hi tingui interès.

Klein ha afegit que “una alta participació a qualsevol contesa electoral és la millor manera de perfeccionar la democràcia”. Amb l’objectiu d’aportar noves propostes que millorin la participació i, per tant, la democràcia, Klein ha proposat que dit que “tal com passa a Àustria, Bèlgica o Malta, els majors de 16 anys puguin votar a les eleccions europees, però també a tota la resta de conteses electorals”.

Comenta aquest article