Cultura

S'inaugura el nou curs 2007-2008 de l'Aula de Gent Gran amb una conferència inaugural a càrrec del cambrilenc Marc Fargas

Per Berta Ruiz

D'esquerra a dreta, Joan Recasens, Robert Benaiges, Montserrat Massagué, Maria Bargalló i Marc Fargas, ahir a la tarda a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran

Ahir a la tarda, a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran, es va fer l'acte d'obertura del curs 2007-2008 de l'Aula de Gent Gran de Cambrils adscrita a la Universitat Rovira i Virgili. A l'acte hi van assistir l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor de Cultura –Joan Recasens–, la presidenta de l'Aula de Gent Gran de Cambrils –Montserrat Massagué–, la vicerectora d'Estudiants i Comunitat Universitària de la URV –Maria Bargalló– i el cambrilenc Marc Fargas –director de l'empresa Ercros de Flix– i encarregat d'oferir la conferència inaugural del nou curs.

10 anys de l'Aula de Gent Gran de Cambrils

La presidenta de l'Aula de Gent Gran –Montserrat Massagué– explicava a Revista Cambrils Diari Digital moments abans d'iniciar l'acte algunes novetats d'aquest nou curs de l'Aula, que enguany celebra el desè aniversari de la seva posada en marxa. Segons explicava Montserrat Massagué, enguany el programa inclourà algunes activitats especials amb motiu d'aquest aniversari. Per exemple, el proper 31 d'octubre es farà una Jornada de Portes Obertes, "perquè tothom que vulgui venir i participar, sense haver d'estar matriculat, pugui conèixer què fem". Aquest mateix dimecres també es farà la conferència "La Unió Europea després del fracàs de la Constitució", a càrrec del professor de la URV –Santiago Castellà–. Altres activitats que es preveuen per a aquest proper trimestre serà un dinar amb tots els alumnes, durant el qual es farà entrega d'un diploma a aquells alumnes que ininterrompudament fa 10 anys que hi participen. També està previst fer una sortida a la Universitat, per tal de conèixer els nous plans que ofereixen la possibilitat de cursar una carrera universitària, "una diplomatura no oficial, però sí de reconeixement", explicava Montserrat Massagué. Aquesta també va recordar en la inauguració d'ahir a la tarda que ara fa 10 anys es van començar les activitats amb 9 alumnes, i que el curs passat hi van participar uns 140, una xifra que enguany esperen superar.

L
a vicerectora d'Estudiants i Comunitat Universitària de la URV –Maria Bargalló– va encoratjar a tots els alumnes de l'Aula de la Gent Gran de Cambrils, "a no defallir en l'intent de seguir gaudint del coneixement a qualsevol edat. Poden sentir-se orgullosos d'haver aconseguit aquesta constància al llarg de 10 anys, i són un model per a totes aquelles noves aules que s'estan posant en marxa en d'altres poblacions, un estímul per a tots aquells que també s'hi volen adreçar".

Per la seva banda, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va expressar les seves felicitacions per aquests 10 anys de recorregut, i va reconèixer "l'orgull de dur a terme aquesta activitat i de la relació de la nostra ciutat amb la URV".

Finalment, per tancar l'acte, el cambrilenc Marc Fargas va oferir la conferència inaugural d'aquest nou curs 2007-2008.

Comenta aquest article