Esports

Cambribike

Grans i petits gaudeixen de la Cambribike en un dissabte radiant

Centenars de persones van passar pel Parc del Pinaret entre les 9 i les 19 hores per participar de les curses, activitats i tallers

Per Andreu Dalmau

Sortida de les Marxes BTT, la primera activitat d'ahir a la Cambribike
Sortida de les Marxes BTT, la primera activitat d'ahir a la Cambribike | Andreu Dalmau

Grans i petits van gaudir de la cinquena edició de la Cambribike ahir, durant tot el dia, al Parc del Pinaret. Centenars de persones estan deixant-se caure per aquesta festa ciclista per participar de les seves múltiples activitats i van aprofitar el bon temps, pràcticament estiuenc, que va predominar durant el dia.

La jornada es va iniciar a les 9 del matí amb la sortida de les diferents Marxes BTT. Gairebé tres-cents ciclistes van sortir des del Parc del Pinaret per dur a terme qualsevol dels quatre recorreguts possibles (55km, 47km, 35km o 22km) per la comarca del Baix Camp.

Després va ser el torn dels més petits, que van lluir les seves habilitats a la 2a Kids Cup Tarragona BTT, competició federada per a les categories dePrebenjamí, Benjamí, Principiant, Alevins, Infantils en femení i masculí. Més tard, una cursa similar, però no competitiva, va agrupar desenes de nens i nenes d’entre 0 i 14 anys, així com els seus pares que, des dels marges del circuit, animaven als petits a completar la que, per molts, era la seva primera cursa.

Els més petits van gaudir de valent amb la seva primera cursa (Foto: Andreu Dalmau)

 

Al migida es va fer la inauguració institucional de l'esdeveniment, a càrrec de la regidora d'Esports, Camí Mendoza, i l'alcalde, Alfredo Clúa. Mendoza va destacar la possibilitat que la Cambribike suposi “un aparador” per a les entitats cambrilenques que l'organitzen. Per la seva part, l'alcalde va celebrar el bon ambient i va mirar cap al futur, posant com a objectiu que Cambrils “es posi al nivell dels paísos nòrdics en 'ús de les dues rodes”.

Per la tarda, la Marxa Gravel va permetre descobrir l’entorn de Cambrils per pistes i camins en bon estat en un recorregut de 50 quilòmetres i 800 metres de desnivell. A les 17 hores, també es va iniciar la CX Ciclocros (cursa ràpida de 2,5 quilòmetres i una durada d’uns 30 minuts) i, a les 18.30 hores, es va disputar la XCE Eliminator (curses eliminatòries encara més ràpides: de 250 metres).

Durant tot el dia i fins la tarda, a més, va haver-hi tallers, exposicions, espectacles familiars i exhibicions de trial i altres disciplines ciclistes.

Comenta aquest article