Informació general

El grup d'alletament de Cambrils celebra la Setmana Mundial de la Lactància Materna amb una conferència de Carlos González

Per Berta Ruiz

La sala d'actes del Centre Cultural es va omplir per assistir a la conferència del pediatre Carlos González

Ahir a la tarda al Centre Cultural i Ocupacional, el grup de suport a l'alletament matern de Cambrils, amb motiu de la Setmana Mundial de la Lactància Materna –que es fa cada any i es convocada per l'OMS i la UNICEF per a la difusió i coneixement dels beneficis de l'alletament matern– va organitzar una conferència titulada "Les necessitats afectives dels nens i les nenes" que va anar a càrrec del pediatre Carlos González, president de l'Associació Catalana Pro Alletament Matern i autor de nombrosos llibres com Mi niño no me come, Bésame mucho, Manual práctico de lactancia materna i Un regalo para la vida. A l'acte hi van assistir un gran nombre de mares i pares amb els seus fills petits que van omplir la sala d'actes del Centre Cultural.

Abans de la conferència, però, la monitora del grup de suport a l'alletament de Cambrils –Muntsa Roca– va fer una breu introducció sobre el lema d'enguany, centrat en "la importància de la primera hora d'alletament, que estableix un vincle entre la mare i el fill". Segons explicava Muntsa Roca a Revista Cambrils, enguany s'ha volgut convidar el pediatre Carlos González, "que porta molts anys investigant, no només des del component fisiològic i físic, sinó el component emocional, que és molt important en el creixement personal de les criatures i els adults que les acompanyen".

Sobre aquest tema precisament va girar la seva intervenció, i sobre les necessitats afectives que necessiten els nadons i els nens: "per què els nens demanen braços, per què els nens no volen dormir sols… perquè això és normal. Els nens volen dormir amb els pares quan són petits i volen dormir sols quan són més grans. No es pot avançar això, obligant el nen a sortir o deixant-lo plorar, tot al contrari. El nen se separa de la mare quan se sent prou segur, deixant-lo plorar o no fent-li cas el que fem és que se senti insegur i possiblement endarrerim la seva separació. De fet, tota una generació que es va criar en guarderies, anant de colònies, que tenia prohibit dormir amb els pares, que estava prohibit agafar-los a coll... i ara no se'n van de casa ni a la de tres! A veure on està aquella independència tan famosa que aconseguiríem. No s'ha aconseguit!", explicava ahir a la tarda Carlos González a Revista Cambrils Diari Digital.

La Lliga de la Llet

La Lliga de la Llet –La Leche Leage International, una ONG de caràcter internacional– està organitzada en el territori en grups de suport format per monitores –mares que guien en l'alletament– i voluntaris. El grup de Cambrils, dins de la Lliga de la Llet de Catalunya, ara compleix tres anys de funcionament gràcies a la tasca de la seva monitora Muntsa Roca. Segons va explicar Roca a Revista Cambrils Diari Digital, actualment el grup compta amb tres monitores, i n'hi ha quatre més en formació. El grup de suport es reuneix de manera mensual, tot i que també s'atenen consultes via telefònica o a través d'Internet.

Comenta aquest article