Informació general

L'Ajuntament, pendent de l'entrega de la pista d'atletisme per part de l'empresa constructora

Per Berta Ruiz

Aspecte de la pista d'atletisme ahir al vespre, amb quatre atletes del Club d'Atletisme Cambrils entrenant

Després de gairebé sis mesos de la inauguració de la pista d'atletisme –el passat 20 d'abril– l'Ajuntament de Cambrils encara no ha recepcionat l'obra. Aquest tràmit, però, es podria fer efectiu aviat, tal com explicava ahir al matí a Revista Cambrils Diari Digital el regidor d'Esports, Joan Recasens.

Segons va explicar Recasens, en aquests moments s'està a l'espera que l'empresa encarregada de les obres repari una sèrie de desperfectes i possiblement durant aquest cap de setmana es rebrà la visita de la Federació Catalana d'Atletisme que haurà d'homologar la pista. Joan Recasens també explicava, "que tot el procés està dins dels tràmits habituals i corrents d'una obra d'aquestes característiques".

El regidor d'Esports explicava també que s'espera poder recepcionar la pista a finals d'aquest mes d'octubre, i poder obrir-la al públic de cara a inicis de l'any vinent. De fet, segons va avançar, ja s'ha elaborat el pla d'usos que ha de regular l'explotació de la instal·lació per part del Club Atletisme Cambrils, però també es vol implicar totes les escoles del municipi perquè en facin ús i perquè tots aquells esportistes federats i no federats puguin tenir el seu espai per córrer. Segons Recasens, s'està treballant intensament amb la Regidoria d'Educació" perquè totes les escoles puguin fer atletisme i puguin gaudir de les instal·lacions. Aquesta és la principal preocupació d'aquest Ajuntament".

Queixes del Club Atletisme Cambrils


Els atletes del Club Atletisme Cambrils ja s'entrenen a les instal·lacions des del passat mes de setembre. Tres d'ells s'estan preparant per participar als Campionats d'Espanya cadet que se celebrarà aquest mes d'octubre. El consistori cambrilenc ha accedit a la petició de permetre'ls fer els entrenaments, gràcies a un acord entre el club i l'empresa constructora. La instal·lació, però, resta tancada al públic fins tenir el darrer tràmit administratiu que ho permeti.

En la segona fase d'obres de la pista, es contempla la construcció dels vestidors i les graderies. Sobre l'adequació d'aquesta segona fase, Pere Ferrando, entrenador del Club Atletisme Cambrils, afirma que "una competició d’alt nivell té unes exigències que la segona fase ha de saber respondre. Sense uns vestidors i unes graderies amb condicions no es podran tirar endavant projectes ambiciosos de competicions i concentracions d’equips d’atletisme de caire nacional o internacional".

D'altra banda, des del club també es critica les condicions d'accés a la instal·lació, ja que el carrer que hi arriba "es troba sota tones de terra que els camions estan traient de les obres del solar del costat on s’han de construir els camps de futbol de gespa artificial". També es queixen de la manca de senyalització de la instal·lació i d'il·luminació per arribar-hi. Segons Pere Ferrando, "s'han de guiar per les llums dels diferents camps de futbol i els de la pista d’atletisme o els del peatge de l’autopista, que també poden donar un cop de mà".

Sobre aquestes queixes i reclamacions del Club Atletisme Cambrils, Joan Recasens va demanar paciència, "la paciència que tenen altres clubs amb d'altres instal·lacions que estan molt pitjor que les seves. Poden gaudir d'una instal·lació de primer ordre i se'ls han donat totes les facilitats del món. Ara no toca queixar-se! Tenen llum suficient i és l'adequada i l'accés és molt decent. Ara s'està treballant en la segona fase per fer els vestidors, que seran uns vestidors de categoria adequats a la pista que tenim. No tot l'esport de Cambrils és atletisme, sinó que hi ha molts altres esports".

Comenta aquest article