Societat

Gastronomia

Romesco Food and Drinks, cap de cartell de les XI Jornades del Romesco

Aquest esdeveniment, similar a la Fira del Vi, se celebrarà entre el 17 i 19 de maig, el mateix cap de setmana que el Concurs de Mestres Romescaires, que enguany es recupera

Per Andreu Dalmau

Camí Mendoza, regidora de Turisme, acompanyada per Xavier Martí, Alfredo Clúa i Neus Cárdenas
Camí Mendoza, regidora de Turisme, acompanyada per Xavier Martí, Alfredo Clúa i Neus Cárdenas

El romesco és un dels trets més característics de la gastronomia cambrilenca i, durant el mes de maig, se li ret homenatge durant les Jornades dedicades a aquesta salsa tant polivalent. Enguany, les Jornades arriben a la seva 11a edició i ho fan amb la novetat del Romesco Food and Drinks, una versió “arromescada” de la Fira del Vi.

Aquesta festa del romesco es durà a terme el cap de setmana del 17 al 19 de maig al Parc del Pescador i comptarà amb la participació de 24 paradetes: 12 de menjar i 12 de beguda. No hi haurà tiquets, és a dir que s'haurà de pagar a cada caseta en metàl·lic o amb targeta. El preu de les tapes no estarà unificat, el decidirà cada restaurador. “El Romesco Food and Drinks és un projecte personal i de la junta de l'Associació d'Empresaris de l'Hostaleria de Cambrils inspirat en la Fira del Vi”, comentava Xavier Martí, president de l'entitat, “quan les coses funcionen no tenen perquè canviar-se”.

Per la seva part, la regidora de Turisme, Camí Mendoza, va destacar el potencial dinamitzador d'aquesta nova activitat gastronòmica que servirà com a “pretemporada” per engrescar el turista de proximitat a visitar el municipi abans de l'estiu. L'alcalde, Alfredo Clúa, va destacar la “unió” que el romesco suposa entre “pesca, agricultura i gastronomia” en un moment “complicat pel sector primari”. “El romesco és patrimoni intangible de Cambrils i el reconeixent a la cuina marinera no seria possible sense els restauradors tradicionals”, va apuntar l'alcalde.

Tant Martí com Camí Mendoza, regidora de Turisme, van remarcar que la organització del Romesco Food and Drinks va a càrrec de l'associació i amb el suport de l'Ajuntament, a diferència d'altres activitats gastronòmiques que funcionen a l'inrevés.

XI Jornades del Romesco

Aquest mateix cap de setmana, el diumenge 19, el Parc del Pescador també acollirà el tradicional Concurs de Mestres Romescaires, que l'any passat no es va dur a terme. La presentació es farà a les 13 hores i, després, es farà una subhasta solidària de les cassoles. Els diners recaptats es destinaran a l'associació ANTIAN.

Aquestes dues activitats donaran la benvinguda a les XI Jornades del Romesco que s'iniciaran, formalment, el 24 de maig i s'allargaran fins el 16 de juny. Durant aquests dies, una vintena de restaurants oferiran els seus menús basats en aquesta salsa característica que, tal com va explicar Xavier Martí, és molt versàtil i dona moltes opcions als xefs. L'Escola d'Hostaleria i Turisme de Cambrils també prendrà part de les jornades gastronòmiques. Els estudiants oferiran les seves receptes al restaurant del centre.

Comenta aquest article