Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils descarreguen castells de la gamma bàsica de 6 a la diada castellera de Torredembarra

Després de la primera diada, celebrada a Cambrils la setmana anterior, els de la camisa bordeus continuen amb la posada a punt en aquest tram inicial de la temporada

Per Alejandro Balaguer

Xiquets de Cambrils aixecant el 3 de 6 amb agulla
Xiquets de Cambrils aixecant el 3 de 6 amb agulla | Cedida

Els Xiquets de Cambrils van completar castells de gamma bàsica de sis a l’actuació celebrada el passat diumenge 21 d’abril a Torredembarra. Després de la primera diada celebrada a Cambrils, els de la camisa bordeus continuen amb la posada a punt en aquest tram inicial de la temporada. En aquesta ocasió també ho van fer acompanyats pels Nois de la Torre i els Bous de la Bisbal.

En una actuació plàcida en la qual els castells en cartera ja estaven consolidats, van aconseguir descarregar el 4 de 6, el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla i un pilar de 4 de comiat. D’aquesta manera, es van anotar la mateixa actuació que havien completat la setmana anterior davant el seu local al passeig Albert.

La resta de colles participants van completar una actuació en la qual es van alçar diversos castells de 7. La colla local, els Nois de la Torre, van descarregar el 3 de 7, el 4 de 7, el 7 de 6 i el pilar de 5. Pel que fa als Bous de la Bisbal del Penedès, van completar una actuació on van estrenar el 2 de 6, el 3 de 7 i el 5 de 6..

La propera diada dels Xiquets de Cambrils serà el diumenge 5 de maig a les 12 hores a Porrera juntament amb els Brivalls de Cornudella.

Moment de la diada (Foto: Cedida)

 

Gerard Pinyol: “L’objectiu més proper és estrenar estructures de la gamma alta de sis però necessitem més volum de gent als assajos”

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va afirmar que la diada havia estat molt positiva, que les estructures havien tingut molt bones mides i que els nervis de la primera diada s’havien quedat a casa. També va explicar que havien tingut algunes baixes per indisposició però que havien solucionat molt bé les substitucions. Pel que fa a aquest primer tram de temporada, va comentar que portaven un bon ritme d’assajos malgrat que 10 o 15 persones els ajudarien molt per poder fer les proves de pinya. Finalment, va fixar com a proper objectiu poder fer un salt a les estructures de la gamma alta que estarà condicionat al volum de gent que puguin aconseguir.

Comenta aquest article