Societat

Joventut

Jornada Atenewers, una cita amb les entitats i grups juvenils cambrilencs

Avui a la tarda hi haurà portes obertes a l'Ateneu Juvenil i els assistents podran gaudir de diferents demostracions de les associacions i usuaris que utilitzen l'espai

Per Redacció

Cartell de la Jornada Atenewers que es farà avui a la tarda a l'Ateneu
Cartell de la Jornada Atenewers que es farà avui a la tarda a l'Ateneu | Cedida

Aquesta tarda, l'Ateneu Juvenil acollirà la Jornada Atenewers, que reunirà a les entitats i grups juvenils del municipi. De les 17 a les 21 hores, hi haurà portes obertes de l’equipament i demostracions de diferents disciplines a càrrec de les associacions i joves que fan ús dels serveis i espais que ofereix el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils.

Durant la jornada compartiran tot allò que fan i programen, i les motivacions i inquietuds personals i col·lectives, així com presentar els seus objectius i agenda pels propers mesos.

La regidora de Joventut, Laura Mellau, afirma que la Jornada Atenewers pretén apropar al públic jove les activitats i projectes que es duen a terme a l’Ateneu Juvenil al llarg de tot l’any, amb l’objectiu que coneguin els recursos del seu municipi, així com el teixit associatiu, i, d’aquesta manera, hi puguin participar.

Les activitats de la jornada

La jornada, oberta a tothom, començarà amb el taller demostració d’skate i scooter, que es portarà a terme a l’entrada de l’Ateneu Juvenil. Aquesta activitat, a càrrec de l’entitat Cultívate, és gratuïta i adreçada a tot el públic jove sense reserva prèvia. A continuació, a les 18 hores a la sala subterrània de l’Ateneu, es realitzarà una visualització del projecte Chasing Pellets, de l’ONG Good Karma Project, i posteriorment la presentació de l’entitat.

Mitja hora més tard, a les 18:30 hores, hi haurà la presentació de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar, conjuntament amb l’Associació de joves Pròleg, i a les 18:45 hores d’Andrea Carrión i Núria Adrián presentaran un nou projecte teatral, amb suport audiovisual.

A les 19:15 hores es podrà gaudir d’una batalla de rap a càrrec del grup de joves Suf Battles, i en acabar les persones interessades tindran l’ocasió de conèixer aquest col·lectiu de recent creació i saber on i quan es reuneixen. La darrera actuació de la jornada, a les 20 hores, serà la dels timbalers Cop de Cap.

A més, al llarg de la tarda hi haurà la presència de l’entitat Narobot, amb demostracions en directe d’impressions en 3D, així com els Molla’ls i Colla Jove, que posaran música. La jornada també comptarà amb la participació d’Agents de Salut, que des del Punt SexeSentit facilitaran informació sobre temes de salut.

La iniciativa s’emmarca en el Pla Municipal de Joventut 2026, que preveia aquesta acció dins de l’eix 2 del pla de l’Ateneu és teu.

Comenta aquest article