Cultura

Sant Jordi

De Jordi Puntí a Javier Castillo, els autors més venuts d’aquest Sant Jordi a Cambrils

Les llibreries fan una valoració força positiva de la jornada tot i la pluja caiguda a la tarda

Per Cristina Sierra

Vianants consultant llibres a les paradetes del Port
Vianants consultant llibres a les paradetes del Port | Lluís Rovira i Barenys

El Port de Cambrils va viure amb força intensitat la diada de Sant Jordi. Desenes i desenes de persones van passejar pel mercadet organitzat per la Unió de Botiguers per comprar la rosa per a regalar a una persona estimada i regalar o autoregalar-se un nou llibre per commemorar un dels dies més bonics de l’any.

Com comentaven els comerciants a revistacambrils.cat, al matí van quedar sorpresos per la bona afluència tot i ser un dia feiner. Aquest bon registre de visitants es va mantenir fins a primera hora de la tarda, però la pluja intermitent que va caure entre les 18 i les 20 hores va deslluir la part final de la diada.

Malgrat les inclemències meteorològiques, des de les llibreries feien una valoració força positiva. Jordi Puntí, amb el seu llibre Confeti -Premi Sant Jordi 2023-, va ser un dels autors més venuts en català. En aquesta llista també hi figuraven Història d’un piano, de Ramon Gener -Premi Ramon Llull 2024-; Estimada gris, de Sílvia Soler; Crims, de Carles Porta i L’esquerda del silenci, de Javier Castillo.

Aquest darrer autor també liderava el rànquing de llibres més venuts en castellà amb el thriller La grieta del silencio. Las hijas de la criada, de Sonsoles Ónega -Premi Planeta 2023-; Maldita Roma, de Santiago Posteguillo; París despertaba tarde, de Máximo Huerta y Alas de Hierro, de Rebecca Yarros, completaven la llista.

Pel que fa als autors locals, cal destacar Paraules de la Mar, de Carlos Ventura, i Pel·lícules inacabades i Visió Multimèdia, de Carles Prats. Els escriptors van signar els seus llibres a l’estand de la Unió de Botiguers, un espai per on també van passar altres autors com Miquel Bonet, Meritxell Blay, Màrius Domingo o Coia Dols. 

Comenta aquest article