Cultura

Sant Jordi

Jardineria Bordera torna a mostrar el seu vessant solidari per Sant Jordi

El Port de Cambrils acull avui el Mercat de Sant Jordi amb les parades de roses i llibres i les signatures d'autors

Per Redacció

Estand de la Jardineria Bordera al Mercat de Sant Jordi de l'any passat
Estand de la Jardineria Bordera al Mercat de Sant Jordi de l'any passat | Cedida

Un Sant Jordi més, Jardineria Bordera torna a posar el seu gra de sorra en la investigació del càncer infantil. L'empresa cambrilenca aprofita, el que per molts és el dia més bonic de l'any, per a sumar-se a la campanya Pels Valents i recaptar diners per a l'Hospital Sant Joan de Déu Pediatric Center de Barcelona.

Enguany, Jardineria Bordera vol convertir, avui dimarts 23 d'abril, en una jornada en què la solidaritat, la cultura, la tradició i l'amor van de la mà. L'empresa tindrà el seu estand al Mercat de Sant Jordi que organitza cada any la Unió de Botiguers al Port de Cambrils. Allí els cambrilencs i visitants podran adquirir les roses solidàries, que tindran un cost de 5 euros, un euro dels quals es destinarà a l'hospital barceloní per ajudar els més petits que pateixen aquesta malaltia. “Per nosaltres és molt emocionant poder repetir aquesta iniciativa i sumar esforços per la campanya Pels Valents coordinada pel Sito Cano, ell és l'ànima d'aquesta iniciativa i és un plaer col·laborar-hi un any més”, expressa Xavi Bordera.

L'any passat, l'empresa va aconseguir recaptar 6.200 euros, una xifra que es va assolir en els dos dies que va durar el mercat. Enguany però només es vendran les roses solidàries i es faran activitats infantils a la tarda. Per aquesta edició, Jardineria Bordera ha preparat uns tallers de les 17 a les 20 hores. Per un preu de 5 euros, els xiquets i xiquetes podran gaudir de pinta cares, globoflèxia, dibuixos màgics d'esgrafiat i fer els seus dibuixos solidaris. L'import íntegre d'aquesta activitat s'entregarà a la campanya Pels Valents.

Des de l'empresa cambrilenca animen a pares, mares, parelles, nens i nenes a participar en aquest Sant Jordi solidari. “Ho organitzem amb molta il·lusió. Volem ajudar a la causa, volem millorar la vida dels nens que pareixen càncer, així com ajudar a les seves famílies. Per nosaltres la rialla d'un nen no té preu”, assegura l'empresari, que afegeix que tant de bo arribi el dia en què es pugui combatre d'una vegada per totes aquesta malaltia.

Espectacles i signatures de llibres

Durant tot el dia la Unió de Botiguers instal·larà al Port les diferents parades de llibres i roses perquè els cambrilencs i visitants puguin gaudir al màxim d'aquesta festa. A més, autors locals com Montserrat Loba (de 12 a 13h) Meritxell Blay (De 16 a 17h) , Miquel Bonet (de 16 a 17h) o Carlos Ventura (de 18 a 19h) signaran els seus llibres que han presentat enguany.

També hi haurà la tradicional ballada de sardanes a les 17 hores i a les 18.30 hores serà el torn de l'espectacle de carrer PIGS de la companyia Campi qui pugui.

L’Apunt

Programa especial de Ràdio Cambrils

Ràdio Cambrils celebrarà la Diada de Sant Jordi amb dos programes especials que s’emetran des del passeig marítim de Cambrils. El primer programa de l'emissora començarà a les 12h del migdia i s’allargarà fins a les 13:30 hores, mentre que el segon s’iniciarà a les 18 hores i s’acabarà al voltant de les 20 hores.

Els grans protagonistes dels programes especials seran els escriptors de Cambrils i d’altres punts del Camp de Tarragona com Jordi Ledesma, Carles Prats, Miquel Bonet, Ramon García Mateos, Pilar de los Hielos, Lluís Aragonès, Robert Benaiges, Anna Maria Franquet, Jordi Rius, Rosa Pàmies i Màrius Domingo.

Durant el programa també s’entrevistarà l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, i es faran diverses connexions per conèixer les opinions de llibreters, floristes i públic en general. Així mateix, cal destacar que es mantindrà una conversa amb el jove imitador cambrilenc Fredy Gázquez, un adolescent de 16 anys que està fent les seves primeres passes en el món artístic i que té molt de talent.

Ràdio Cambrils realitzarà un sorteig de dues motxilles de Sant Jordi per a infants, cortesia de la botiga Chicshop.cat. El sorteig es durà a terme de manera digital, a les xarxes socials d’Instagram i Facebook de Ràdio Cambrils.

Els programes es podran escoltar en directe a través del 90.0 de l’FM o a la pàgina web radiocambrils.cat. També es podran recuperar en format podcast al web de l’emissora només uns minuts després de la seva emissió.

Comenta aquest article