Esports

BTT

Martí Cateura i Sophie Giovane s'enduen la Marathon Cup BTT de Cambrils (Conté galeria fotogràfica)

A les 9.40h, al passeig de les Palmeres, es donava la sortida a la prova en els formats XCM i XCP i en dues distàncies: la de 60 i la de 46km

Per Redacció

Moment de la sortida de la prova Marathon Cup BTT
Moment de la sortida de la prova Marathon Cup BTT | Berta Ruiz

Cambrils va ser l'escenari, ahir, de la segona cita del calendari de les Marathon Cup BTT. Els més de 300 participants van gaudir d'una jornada de Bike Marathon amb sortida a tocar de mar. A les 9.40h, al passeig de les Palmeres, es donava la sortida a la prova en els formats XCM i XCP i en dues distàncies: la de 60 i la de 46km. La regidora de Turisme i Esports de l'Ajuntament, Camí Mendoza, i el delegat territorial d'Esports a Tarragona, Aleix Rom, van ser els encarregats de fer el tall de cinta.

En la cursa, els corredors van afrontar un primer tram de fals pla per estirar el grup i endinsar-se en seccions de senders dins del bosc. La prova va anar de menys a més i, amb el pas dels quilòmetres, els participants van haver d'afrontar el desnivell i les pujades amb pendents més pronunciades. Això ja va fer una primera selecció de ciclistes amb Xavier Pijuan (73 Factory BGTeam), Ever Alejandro (RR Bikers), Martí Cateura (RR Bikers) i Roger Ferrer (Cannondale ISB) van obrir un petit espai respecte als seus perseguidors. Quedava molt de recorregut i desnivell per superar i aquest va ser el gran jutge de la jornada. La temperatura anava pujant i la cursa s'acostava al moment crucial. Pau Romero (73 Factory BGTeam) i Ismael Ventura (ESMTB) van arribar al grup líder i serien els mateixos que es van disputar la victòria fins a pocs metres de la meta.

Martí Cateura va atacar a pocs metres de l'arribada a meta aconseguint la victòria de la Marathon Cup de Cambrils amb un temps de 2h35:16. Pau Romero i Xavier Pijuan el van acompanyar al podi amb la segona i tercera plaça respectivament. En la categoria femenina, la francesa Sophie Giovane (VCM Urbanbike), va sortir amb un fort ritme deixant enrere tots els seus rivals. Dominant d'inici a fi arribant en solitari a meta i aconseguint la victòria amb un temps de 3h16:06. La segona plaça va ser per a Arantxa Salvadó (Gobik Factory Team) i Eva Elbaile (Osca la Màgia-Vulco) va tancar el podi.
Amb els resultats de la segona prova, Martí Cateura i Sophie Giovane són els nous líders de la Marathon Cup BTT.

Marathon Cup de Vic

Després de la prova de Cambrils i la primera que va tenir lloc a Gavà, el campionat s'encamina cap a Vic. Una seu amb gran tradició de ciclisme de muntanya, que viurà la tercera cursa del campionat, el 25 de maig.

Comenta aquest article

Galeries relacionades