Informació general

Successos

Dotze dotacions dels Bombers treballen per extingir una nova revifada de l'incendi a la planta de compostatge de Botarell

L'incendi es va declarar fa un any i aquesta matinada treballen per apagar la combustió lenta d'una pila de poda d'unes 2 hectàrees

Per ACN

Imatge de la planta de compostatge de Botarell
Imatge de la planta de compostatge de Botarell | ACN

Dotze dotacions i vint-i-vuit bombers treballen aquest dilluns per extingir un incendi a la planta de compostatge de Botarell, en una pila de poda d’unes 2 hectàrees de superfície que ha cremat al 100%. Els Bombers han rebut l’avís a la matinada, concretament a les 1.41 h. A primera hora del matí, el perímetre ja estava estabilitzat i la pila ha continuat cremant en combustió lenta. Així, tot i que ara ja no hi ha flamarades, el foc continua actiu i fumejant. Els Bombers han protegit les naus de l'entorn, que estan fora de perill.

Cal recordar que ja fa un any que es va declarar un incendi en aquesta planta de compostatge i, des d'aleshores, hauria seguit combustionant de forma "interna i lenta". Els bombers van confirmar a ACN que es va prendre la decisió de deixar-ho cremar, ja que la seva extinció "no era viable per l'elevadíssim volum de sòlids en combustió" i perquè es requeria una quantitat desproporcionada d'aigua.

Davant d'això, el cap d'intervenció dels Bombers va donar indicacions als responsables de l'empresa sobre el conjunt d'actuacions que havien de dur a terme, perquè la combustió es mantingués controlada. De fet, durant l'últim any, el cos ha anat fent inspeccions a les piles de manera periòdica per comprovar que el procés seguia en les condicions previstes.

Mala gestió dels residus?

El grup ecologista Gepec ha lamentat que s'hagi normalitzat una situació "resultat d'una mala gestió dels residus", ja que la planta concentra "grans" volums de piles que impedeixen que es delimiti la zona en cas d'autocombustió. Uns arguments que desmenteix l'empresa gestora, Secomsa, tot assegurant que les piles estan "suficientment", separades. Una delimitació dels residus que l'ACN no ha pogut comprovar, ja que l'empresa ha prohibit al mitjà accedir-hi.

Actualment, el cos de Bombers està a l'espera que el volum en combustió es redueixi i les condicions meteorològiques siguin favorables per poder procedir a la seva extinció. Des del cos no es descarten tornar a remoure les restes en les pròximes setmanes per avaluar-ne el seu estat i poder apagar-lo definitivament.

 

Comenta aquest article