Informació general

Concentració

«Que no s'apague la llum», una jornada reivindicativa més de les Àvies i Avis a la Plaça

Les Àvies i Avis van celebrar la concentració setmanal dels dimecres, ahir a la plaça de la Vila, amb l'acompanyament del cantant tarragoní Xavier Marcos que va posar el contrapunt musical a l'acte

Per Lluís Rovira i Barenys

Concentració de les Àvies i Avis per la Independència, ahir, a la plaça de la Vila
Concentració de les Àvies i Avis per la Independència, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis van celebrar la concentració setmanal dels dimecres, ahir a la plaça de la Vila, amb l'acompanyament del cantant tarragoní Xavier Marcos que va posar el contrapunt musical a l'acte. Abans que tot, la portaveu del col·lectiu de les Àvies i Avis va voler fer pública la felicitació del col·lectiu cap a la Revista Cambrils per haver estat guardonada amb el Premi Internacional AMIC de Premsa de Proximitat en la categoria En Català. Una felicitació que va anar acompanyada pels apaludiments dels qui van participar ahir a la concentració.

De seguida es va encetar el repertori musical i la crida de proclames. El tret de sortida el va donar el cant de l'Estaca, la cançó de Lluís Llach convertida en tot un himne. El repertori que ahir va oferir Xavier Marcos també va tenir un clar segell de la música de Lluís Llach, amb la interpretació d'Abril 74, No abarateixis el somni i Companys, no és això. A banda, el petit concert també va comptar amb la interpretació de les Rondes del Vi, de Jaume Arnella, i de Que no s'apague la llum, de Feliu Ventura. El cant dels Segadors seguit dels crits d'independència van tancar l'acte, desenvolupat en un clar ambient primaveral i amb força visitants al Barri Antic, alguns dels quals enregistraven l'acte amb els seus dispositius mòbils.

Comenta aquest article