Informació general

Obres

L'Ajuntament decideix enderrocar el número 11 del carrer de Jacint Verdaguer

El consistori, que hauria de comprar les finques que no són de la seva propietat per disposar del terreny, calcula que l'edifici pot anar a terra en els pròxims dos anys

Per Andreu Dalmau

Imatge de l'edifici del carrer de Jacint Verdaguer número 11, el passat mes d'octubre
Imatge de l'edifici del carrer de Jacint Verdaguer número 11, el passat mes d'octubre | Lluís Rovira i Barenys

L'Ajuntament ja ha pres una decisió definitiva respecte l'edifici del número 11 del carrer de Jacint Verdaguer. Tal com el regidor d'Urbanisme i Obra Pública, Enric Daza, va avançar fa uns mesos a revistacambrils.cat, l'enderroc era la possibilitat més real, però s'havia de trobar una “fórmula jurídica” que permetés desencallar el destí d'aquest edifici ruïnós.

El mateix Daza i els serveis tècnics del departament d'Urbanisme van visitar l'edifici dimecres, juntament amb un expert en estructures. El consistori va anunciar a través de xarxes socials que conservar l'edifici no té “prou viabilitat” i que seria “un excés d'inversió”. Per aquest motiu, els tècnics elaboraran un informe defensant la necessitat d'enderrocar l'edifici, unes obres que es podrien dur a terme en dos anys. Fonts de l'Ajuntament afirmen que tot es farà de forma conjunta amb els propietaris, “tant l'enderroc com el que resulti de l'aprofitament del solar”.

El que es farà després de l'enderroc amb la parcel·la encara es desconeix i, si l'Ajuntament es volgués quedar amb la totalitat de la propietat, hauria de comprar la part proporcional de la resta veïns. “De moment, hem volgut posar solució a aquesta situació que generava malestar entre els veïns”, apunta Daza en declaracions a revistacambrils.cat, “més endavant s'haurà de decidir que es fa amb la finca”.

Enric Daza i tècnics de l'Ajuntament comprovant l'estat de l'edifici (Foto: Cedida)

 

Cal recordar que fa gairebé 18 anys que el número 11 del carrer de Jacint Verdaguer està deshabitat. Va ser al 2006 quan un veí de la primera planta va detectar una esquerda i, en visitar l'immoble els tècnics de l'Ajuntament, es va decidir desallotjar-ne els residents i també la UEC, que es trobava en el local de propietat municipal dels baixos. En l'informe que es va fer al 2006 ja es deia que l'edifici es trobava “en un estat de ruïna tècnica i econòmica” i que la solució més segura era enderrocar-lo. Aquesta decisió, però, s'ha anat postposant fins a l'actualitat. Des d'aleshores, l'edifici ha rebut “visites” de gent que hi ha accedit forçant l'entrada.

Fa poc, una immobiliaria es va interessar en la compra de l'edifici. Això va provocar que els propietaris, també l'Ajuntament, es reunissin i decidissin comprovar l'estat de l'immoble. Un cop vist l'informe, el possible comprador ha deixat d'estar interessat, però, com a mínim, s'ha desencallat la situació d'aquest edifici després de gairebé dues dècades d'immobilisme.

Comenta aquest article