L’equip juvenil, campió de Catalunya

Per Ramon Llobet

A l'esquerra, molta expectació en el partit de tornada de la semifinal amb el Mataró. A la dreta, d’esquerra a dreta, Gerard Llobet, Eduard Oriol, Àlex Pijoan i Joan Oriol.

El dissabte 11 de juny, es va jugar a Cornellà la final de categoria juvenil que enfrontava el Mercantil de Sabadell (campió del grup II) i l’EFV Cambrils (campió del grup I). Era un partit molt esperat, tota vegada que els dos equips van ser dominadors dels seus respectius grups i van passar la tanda de semifinals amb molta autoritat. El Mercantil va guanyar al Castelldefels amb un global de 7-0, i l’EFV Cambrils al Mataró per 4-0. L’equip cambrilenc estava formar Gerard, Llobet, Barcelo, J. Oriol, Juan, Àlex, Ruben, Pedrosa, E. Oriol, Aitor i Chacón. A la segona part també van jugar Vidal, Isma, Robert, Bonachí i Javi. A la banqueta, com sempre, Joan Ferreté i Andreu Torres.

El partit es va iniciar amb un joc respectuós entre els dos equips, molt ben posats al camp, si bé al minut 6 l’EFV ja va tenir la primera oportunitat, per mitjà d’Aitor. Això va donar coratge als cambrilencs i al minut 8 Edu feia el 1-0 de penal. A partir d’aquí vam gaudir de set ocasions clares de gol i el Mercantil tan sols va fer dos xuts a porta, un de falta i un córner rematat, que el porter Gerard va aturar sense problemes. Al minut 1 de la represa, ens vam quedar amb 10 jugadors. Els místers van reaccionar ràpid i van reestructurar línies per jugar al contracop. D’aquesta manera, tot i que eren un menys, Robert va fer el 2-0 i Isma el 3-0. Després hi va haver dues expulsions més, una per cada equip, i Robert va posar el 4-0 definitiu.

El resultat ja ho diu tot, si bé voldria destacar l’excel·lent partit que van jugar tots els jugadors de l’escola. Implicats, tàcticament perfectes. En resum, matrícula d’honor per a tothom. Va ser un final de temporada per tenir emmarcat i ben guardat a la memòria, un títol impensable fa uns anys a la nostra escola i que, gràcies al bon treball fet i a les categories aconseguides, el tenim a casa nostra.

De campions del pati del col·legi a campions de Catalunya

Es van iniciar al futbol al pati del Vedruna. Allí van guanyar lligues de futbol sala, medalles d’or per al seu col·legi, van ser campions de Catalunya escolars a Tarragona i després, quan van tenir l’edat, es va crear l’EFV de Cambrils. Allí van seguir apretant: dues lligues de consell comarcal de benjamins, ascens de l’aleví, ascens de l’infantil, dos ascensos amb el juvenil i per finalitzar campions de Catalunya. Són un exemple a seguir per tots els nois que entreu a l’escola, són guanyadors nats, col·laboren a més amb els equips de l’escola com a entrenadors. Ara finalitzen una etapa, dels 5 als 18. Són catorze temporades de futbol. Tant de bo que puguin seguir passant-s’ho tan bé com fins ara i que del futbol en facin el seu estil de vida. Felicitats, campions.