Cultura

Música

«Xerrich a cau d’orella», una proposta per obrir-se a les emocions

Els germans Pau i Martí Senserrich i Gerard Cucó ofereixen un concert íntim i ple de sentiments al Teatre del Casal

Per Cristina Sierra

Els Xerrich durant el seu concert al Teatre del Casal, ahir al vespre
Els Xerrich durant el seu concert al Teatre del Casal, ahir al vespre | Cristina Sierra

La "pregària musical" dels Xerrich va ser la protagonista, ahir al vespre, d’un nou concert al Teatre del Casal. Els germans Pau i Martí Senserrich i Gerard Cucó van presentar "Xerrich a cau d’orella", una proposta íntima on els cambrilencs van compartir amb el públic els seus sentiments a través de les cançons.

Aquesta connexió amb el públic, el "tu a tu" com va expressar el Pau en l’entrevista que revistacambrils.cat va publicar el passat divendres, estava ben present en la posada en escena, que recreava un estudi casolà on els tres components del grup volien simbolitzar que es trobaven com a casa, amb unes làmpades que jugaven amb diferents intensitats i unes catifes. 

"Volem que aquesta estona que estigueu pugueu desconnectar, que us obriu a les emocions. Això és Xerrich, un espai on el temps para", anunciava el grup abans de començar a tocar la primera cançó. El Martí i el Gerard ja es trobaven a dalt de l’escenari i el Pau va accedir-hi pel passadís central del teatre, convidant el públic a unir-se a aquesta proposta encisadora.

Pors, monstres interiors i esperança

"Us venim a explicar en forma de música les nostres pors i tristeses. Volem que sigui un espai íntim", va dir el Pau. Vestits a joc, els tres components van interpretar temes propis en català, castellà i anglès. Van dividir el concert en tres parts: la primera es va centrar a expressar les seves pors; la segona, en parlar dels monstres interiors i, la tercera, en posar esperança i llum a la vida. 

"Les cançons parlen molt des del nostre interior, per això ens agrada molt que la gent se les faci seves", va reflexionar Senserrich. Uns temes que estaven dedicats a la rapidesa amb què va el món o al capitalisme.

Amb "Xerrich a cau d’orella", el grup torna als seus inicis. Pau Senserrich va explicar que feia sis anys que havia creat, junt amb el seu germà Martí, aquest projecte en format acústic. Ara fa un parell d’anys van gravar l’EP -Cants i Laments- que els va portar a actuar amb una banda, però es van adonar que el projecte no era viable econòmicament i van decidir continuar creant cançons de forma acústica i amb el Gerard Cucó. Un nou projecte a tres que va emocionar al Teatre del Casal.

Els germans Senserrich i Gerard Cucó en un moment del concert.
L'escenografia del concert recreava un estudi casolà.

 

Comenta aquest article