Cultura

Llibres

Ana Maria Franquet presenta la segona novel·la de la trilogia «Aventura no deseada»

Aventura no deseada; La Daga és el títol de la novel·la que es va presentar ahir al Centre Cultural de la mà d'Oliver Klein

Per Lluís Rovira i Barenys

Oliver Klein i Ana Maria Franquet, ahir, en la presentació de Aventura no deseada; La Daga
Oliver Klein i Ana Maria Franquet, ahir, en la presentació de Aventura no deseada; La Daga | Lluís Rovira i Barenys

Dins la programació de Dies de Llibres ahir, al Centre Cultural, va ser el torn d'una escriptora cambrilenca, Ana Maria Franquet, que va presentar la seva quarta novel·la i segona de la que ha de ser una trilogia. Aventura no deseada: La daga és la novel·la d'enguany després que l'any passat, també per Sant Jordi, es presentés la primera, que portava el títol genèric de Aventura no deseada. En la presentació d'ahir va quedar clar que hi haurà una tercera i definitiva novel·la que completarà aquesta trilogia. En aquest cas, la novel·la d'enguany discorre per paratges de Tarragona a diferència de l'any passat en què les protagonistes feien un recorregut per Europa. I aquesta segona novel·la de la trilogia inclou personatges del gènere de ficció com són els vampirs i els homes llop, tal com es va avançar ahir.

La presentació de la novel·la va anar a càrrec d'Oliver Klein, que ja va fer la presentació de la primera novel·la de la saga, l'any passat. Klein també va ser l'encarregat de llegir un missatge de l'editor de l'editorial Atlantis, d'Aranjuez, José Emilio Álvarez, en el que destacava les virtuts del text i el tractament dels diferents gèneres. Oliver Klein també va voler destacar l'activisme social de l'Ana Maria Franquet al llarg de la seva vida i va dir que ara havia traslladat la seva activitat a l'escriptura. Ana Maria Franquet, per la seva part, va voler destacar que la novel·la no està pensada, exclusivament, per al públic jove sinó que és per a totes les edats, com així li han fet notar molta gent després que hagin llegit la primera obra d'aquesta saga, "espero que tingui l'èxit que va tenir la primera", va dir Franquet.

Ana Maria Franquet també va voler precisar que "no em considero una gran escriptora, escric tal i com ho sento". També va fer referència a la seva activitat vital que aquests darrers anys s'ha vist condicionada pels impediments físics que arrossega. També va dir que ha estat convidada a tres llocs diferents pel dia de Sant Jordi d'enguany; a dos indrets de Barcelona i a Tarragona però que es quedarà a Cambrils on signarà llibres a la terrassa de la geladeria Antonio Sirvent, al port. També ha estat convidada, enguany, a la Feria del Libro de Madrid i a una trobada de gènere a Lloret de Mar, "que pensin en tu m'omple molt, tot i que en molts d'aquests llocs no hi podré anar. És molt maco però tot això m'arriba tard". Ana Maria Franquet també va voler agrair el suport del personal del departament de Cultura pel seu suport.

L'acte es va cloure amb la signatura de llibres per part de l'autora i amb un piscolabis pels assistents a l'acte.

Comenta aquest article