Informació general

Eleccions

Raquel Sans, candidata d'ERC per Tarragona: «Gràcies a la feina feta per ERC hi ha un candidat d'un altre partit que es pot presentar a les eleccions»

ERC va fer un acte de precampanya, ahir al Centre Cívic Les Basses, que va comptar amb la participació de Laura Vilagrà, Raquel Sans i Irene Aragonès

Per Lluís Rovira i Barenys

Irene Aragonès, Raquel Sans i Laura Vilagrà, ahir, al Centre Cívic les Basses
Irene Aragonès, Raquel Sans i Laura Vilagrà, ahir, al Centre Cívic les Basses | Lluís Rovira i Barenys

ERC va protagonitzar, ahir, un acte de precampanya al Centre Cívic Les Basses que va comptar amb la participació de la vicepresidenta de la Generalitat Laura Vilagrà a més de la cap de llista per Tarragona a les eleccions del 12M, Raquel Sans, així com la número 3 de la formació republicana, la mont-rogenca Irene Aragonès. En aquest acte s'hi va aplegar bona part de la militància local i també del territori com ara la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó: el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Ernest Roigé, o el número quatre de la llista electoral, Carles Castillo. Eduard Pellicer, president del Comité Executiu d'ERC a Cambrils, va ser l'encarregat de presentar l'acte.

Irene Aragonès va centrar la seva exposició en fer esment dels pressupostos que la Generalitat havia preparat per aquest 2024 i que, finalment, per falta dels suports polítics necessaris, no es van aprovar. Aragonès va dir que, tot i això, "s'estan buscant les fòrmules possibles per tirar endavant moltes de les accions que es volíen portar a terme amb l'aprovació dels pressupostos. Per exemple, les obres d'ampliació de l'institut-escola Joan Ardèvol es portaran a terme, sí o sí". Irene Aragonès també es va referir al Hard Rock per dir que "no és el model de turisme que ens representa" i també va destacar que el govern d'ERC havia aconseguit atraure "la inversió industrial més important dels darrers anys" referint-se a la Lotte que s'ha d'instal·lar a Mont-roig del Camp i va afegir que "és una aposta clara per una política industrial molt potent i descentralitzada".

La cap de llista d'ERC per Tarragona, Raquel Sans, va iniciar la seva exposició amb l'ull posat amb Junts i penjant les medalles a ERC de tot el que s'havia aconseguit fins ara: indults, retirada del delicte de sedició, llei de l'amnistia,... i va defensar la tasca portada a terme pel seu partit, "les coses no són fàcils, cal una negociació política. També va reivindicatrt el paper d'ERc a l'1 d'Octubre i va dir que era el partit que tenia més represaliats per part de l'estat espanyol, "gràcies a la feina feta per ERC hi ha un candidat d'un altre partit que es pot presentar a les eleccions", va dir referint-se, sense anomenar-lo, al cap de llista de Junts + Puigdemont per Catalunya. Finalment, Raquel Sans va apel·lar a l'autoestima de la militància d'ERC.

Laura Vilagrà: "Al llarg dels 93 anys d'història, ERC no ha hagut de canviar mai de nom"

Laura Vilagrà va iniciar la seva intervenció fent un repàs del seu periple per diferents indrets de la demarcació de Tarragona en el decurs d'aquest mandat i va posar en valor que ERC està tant en ciutats grans com en els pobles més petits. En aquest sentit va anunciar que en el proper mandat voldrien aprovar l'Estatut dels Municipis Rurals. A banda, la vicepresidenta del Govern va repassar diferents fites del mandat que es troba a punt de finalitzar i va parlar de la creació de 300.000 llocs de treball en aquests darrers tres anys, del reforçament dels serveis públics, del model de gestió de l'aigua,...."és irrefutable que hem estat un govern de rècords", va dir. També va fer referència a l'aposta per crear i millorar les instal·lacions esportives i la proposta de crear una conselleria del Català. Vilagrà va dir que ERC "som els únics que fem propostes". A banda, Laura Vilagrà va dir que en aquestes eleccions del 12 M, "tots van a per nosaltres, som l'enemic a batre i va recordar que al llarg dels 93 anys d'història d'ERC, "no hem hagut de canviar mai de nom". L'acte es va cloure després d'un parell de preguntes a càrrec del públic present a la sala.

Foto de grup a la sortida de l'acte d'ERC, ahir al vespre (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article