Informació general

Turisme

Cambrils, present a la Fira de Cicloturisme de Bolonya

La tercera edició es va celebrar del 5 al 7 d'abril i va suposar un lloc de trobada entre clients i professionals del secto

Per Redacció

Una de les treballadores del Patronat de Turisme a la Fira de Bolonya
Una de les treballadores del Patronat de Turisme a la Fira de Bolonya | Cedida

El Patronat de Turisme de Cambrils va participar, del 5 al 7 d'abril, a la Fira de Cicloturisme de Bolonya (Itàlia). El municipi va estar present en aquesta tercera edició dins l'estand de Catalunya, juntament amb Vies Verdes/Pirinexus, Hotels CMC, o la Diputació de Barcelona.

La fira, organitzada per Bikenomist, va suposar el lloc de trobada entre professionals i clients del sector del cicloturisme. L’equip del patronat va poder constatar que cada vegada hi ha més persones coneixedores de Cambrils perquè hi ha anat o bé n’han sentit a parlar, i va atendre altres visitants que no coneixien la zona, però tenien moltes ganes de descobrir-la.

Una de les activitats més destacades en aquest sentit ha estat el Forum 'From Bike to Business', que va tenir lloc el primer dia de la Fira i va reunir nous -i no tan nous- models de negoci i operadors del sector.

La regidora de Turisme, Camí Mendoza, exposa que aquesta acció forma part de l’estratègia per seguir potenciant el turisme esportiu i especialment pel cicloturisme, i afirma que l’esdeveniment va ser una ocasió ideal per promocionar la destinació i alhora generar noves sinergies amb el sector.

A la fira hi van coincidir més de 80 destinacions diferents, touroperadors i marques ciclistes. Entre els presents hi havia Catalunya, Turquia, Eslovènia, República Txeca, Croàcia, Bèlgica, Sicília, Vèneto, Basilicata, Toscana, Friuli-Venècia Júlia, i moltes altres destinacions centrades en el turisme actiu, així com marques com Shimano, Canyon, Decathlon, Gazelle, Bergamont.

Cal destacar que Bolonya és una ciutat amb un altíssim ús de la bicicleta i que els esforços de tot el país ja recullen els seus fruits amb la sortida del Tour de França des de Florència.

Comenta aquest article