Informació general

La remodelació de la zona esportiva municipal seguirà la proposta feta per l'Ajuntament

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte de les obres de construcció dels dos nous camps de futbol, a la zona esportiva de l'Estadi Municipal

La zona esportiva al voltant de l'Estadi Municipal de Futbol, un cop es construeixi l'estació del tren corresponent al nou traçat ferroviari, quedarà tal i com l'havia proposat l'Ajuntament. Aquest és un dels compromisos que va arrencar la delegació municipal cambrilenca, formada per l'alcalde, Robert Benaiges, el regidor d'Obra Pública, Joan Mas, el regidor d'Esports, Joan Recasens, i el regidor d'Ensenyament, Salvador Matas, que ahir es va reunir a la seu d'Infraestructures Ferroviàries, a Madrid.

Fa temps l'Ajuntament havia proposat el canvi de l'aparcament de la futura estació del tren, projectat inicialment a la part sud de l'estació, per un espai a la part nord que correspon a l'actual camp 3 de futbol. En aquesta part sud és on actualment es construeixen els dos camps de futbol. La sorpresa va venir quan l'Ajuntament va veure el dibuix que tenia l'empresa constructora i que no s'ajustava a la proposta municipal ja que col·locava l'aparcament al centre de la zona esportiva.
La reunió d'ahir va servir per a tranquil·litzar als representants municipals. Segons explicava l'alcalde, Robert Benaiges, a Revista Cambrils Diari Digital, "es respecta la nostra proposta escrupolosament. A més, ens han explicat una sèrie de millores en el projecte per tal que l'impacte es minimitzi sobre tot en el tipus de construcció del viaducte que es fa amb columnes molt més estil·litzades, en forma de Y, que afecten menys el terra i l'entorn".
A banda, els representants municipals van demanar que el cost dels accessos a aquesta zona vagin a càrrec del cost de les obres del nou traçat ferroviari, "sobre aquest aspecte ens han dit que hi ha moltes possibilitats i que en podem seguir parlant, va manifestar l'alcalde.

Remodelació de l'Eixample Platja

La segona visita de la delegació cambrilenca a Madrid va ser a la seu de la Fundación Once per tal de demanar la pròrroga de la subvenció que aquest organisme, conjuntament amb l'Imserso, va concedir a l'Ajuntament de Cambrils ara fa tres anys pel condicionament del barri de l'Eixample Platja. En aquest cas la reunió també va ser positiva. Segons explicava Robert Benaiges, "ens han dit que sí, que els hi enviéssim tot una sèrie de documentació justificativa. Ens mantenen la subvenció i per tant aquest any que ve podem tirar endavant aquesta obra amb aquesta important subvenció que representa, més o menys, una quarta part del cost total d'aquest projecte. L'actuació a fer consisteix en el condicionament de totes les voreres de l'Eixample Platja per a fer-les més accessibles".
Aquestes obres consistiran en fer una actuació a les cantonades del barri tal i com s'ha fet a l'Eixample de la vila així com, també, l'ampliació d'alguns trams de voreres als carrers que són més estrets la qual cosa comportarà la supressió d'un bon nombre de places d'aparcament. Sobre aquesta qüestió l'alcalde no descarta una negociació amb l'empresa i els veïns per a l'ús del pàrquing de la plaça de la Concòrdia per part dels veïns.

Pel que fa als terminis de les obres al barri de l'Eixample Platja, l'alcalde manifestava que "si ens confirmen que la subvenció es manté i no hem de fer cap canvi de finançament podríem fer la licitació al llarg del que queda d'any perquè el pressupost hi és. Les obres podrien començar a principis de l'any vinent i podrien durar sis mesos".

Comenta aquest article