Esports

Rem

El Club Rem Cambrils fa història organitzant, per primera vegada, una regata de Beach Sprint a Cambrils (Conté galeria fotogràfica)

El Club Rem Cambrils va aconseguir pujar al podi en tres categories sumant una medalla d'or, una de plata i una altra de bronze

Per Antoni Font

La parella Giuliana Tuttolomondo i Xavier Blach del Club Rem Cambrils, podi 1a posició categoria Veterà Masculí Mixta
La parella Giuliana Tuttolomondo i Xavier Blach del Club Rem Cambrils, podi 1a posició categoria Veterà Masculí Mixta | Antoni Font

Aquest passat dissabte, Cambrils va ser la seu de la II Regata Beach Sprint 2024 organitzada pel Club Rem Cambrils i la Federació Catalana de Rem, amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils i el Club Nàutic Cambrils. Aquesta edició va comptar amb la participació de quatre clubs: Club Nàutic Bétulo, Club Esportiu Olímpic Barcelona, Reial Club Marítim de Barcelona i el Club Rem Cambrils.

El Beach Sprint té la particularitat que acull equips individuals i de dobles. És una modalitat ràpida, perquè les embarcacions de les quatre categories participants, cadets, juvenils, absoluts i veterans, completen un recorregut de 500 metres. La regata s'organitza sota un sistema d'eliminatòries, semifinals i finals. Les regates comencen amb un senyal - tret o una sirena de sortida - i els competidors remen des de la platja cap a una boia, o punt de retorn, per tornar després cap a la platja. Un cop a la platja, han de sortir ràpidament de les seves embarcacions i córrer cap a la línia de meta. És un estil de rem i una modalitat d’embarcacions – el Rem de Mar - molt vistós que desperta un gran interès entre els assistents.

Cal recordar que el Rem de Mar en la disciplina de Beach Sprint serà olímpica als Jocs Olímpics de Los Angeles 2028. Segons fons de la Federació Catalana de Rem: “aquesta segona edició de la Regata Rem Beach Sprint es consolida com una de les cites imprescindibles del calendari esportiu català”. El Club Rem Cambrils va participar-hi amb cinc vogadors i vogadores, repartits en tres categories, Juvenil Femení (1XJF), Master Masculí (1XMM) i Veterà Masculí Mixta (2XVMixt).

A la cloenda va tenir lloc l’entrega de medalles a càrrec de l'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; la regidora de Turisme i Esports, Camí Mendoza, el representant Territorial de l’Esport a Tarragona, Aleix Rom; i el president de la Federació Catalana de Rem, Francisco Paz.

Els resultats de la prova van ser molt satisfactoris, ja que el Club Rem Cambrils va aconseguir pujar al podi en tres categories:

Juvenil Femení (1XJF): Alexia Reina (Medalla de Bronze)

Master Masculí (1XMM):Xavier Blach (Medalla de Plata)

Veterà Masculí Mixt (2XVMixt): Giuliana Tuttolomondo i Xavier Blach (Medalles d’Or)

A dalt, Xavier Blach vogador del Club Rem Cambrils, podi 2a posició categoria Master Masculí; a sota, la vogadora Alexia Reina del Club Rem Cambrils, podi 3a posició categoria Juvenil Femení (fotos: Antoni Font)

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades