Esports

Boxa

Nil Rom guanya el seu combat en el II Open Ciutat de Reus donant una lliçó de boxa

La jornada dedicada als esports de contacte també va servir perquè els joves del Club Muaythai i Boxa Cambrils coneguessin i entrenessin amb alguns dels seus ídols

Per Redacció

Moment en el qual aixequen la mà al guanyador, Nil Rom
Moment en el qual aixequen la mà al guanyador, Nil Rom | Cedida

El passat diumenge es va celebrar, al Pavelló Olímpic de Reus, el II Open Ciutat de Reus amb la participació de diversos esportistes del Club Muaythai i Boxa Cambrils. Entre ells, el boxejador cambrilenc Nil Rom, que va es va enfrontar a l'esportista del Reus Ploms Houssam Chourak.

Chourak va demostrar ser un boxejador molt preparat, hàbil i ràpid, però Rom va arribar al combat amb una gran preparació física, gairebé dos quilos per sota del pes pactat i amb una gran tonificació muscular. El cambrilenc també va estar molt concentrat durant tot el combat que es va celebrar davant un públic format per familiars, amics i altres esportistes del club que el van animar de principi a final.

El boxejador i el seu entrenador, Salvador Gaya, van decidir sortir a l'atac des del primer assalt. En aquest, ja es va poder veure la qualitat del boxeig de Rom i la seva contundència, que va provocar un compte de protecció pel rival. En el descans, el cambrilenc va abaixar les seves pulsacions i va recuperar forces per tornar a sortir a l'ofensiva. En el segon assalt, va tornar a donar una lliçó de boxa amb els seus moviments. Segur i decidit, en una combinació a la contra, Rom va connectar una mà al fetge del rival que el va fer caure de genolls.

Entrenament infantil amb grans campions

Abans del combat de Nil Rom, que es va celebrar per la tarda, en aquesta jornada dedicada als esports de contacte també es va dur a terme una exhibició de kickboxing i un entrenament infantil. En aquest entrenament federat celebrat pel matí hi van participar sis alumnes del Club Muaythai i Boxa Cambrils que van poder rebre els consells de grans lluitadors del nostre país com Sandor Martin (Campió d'Europa en pes superlleuger), César Córdoba (dos vegades campió del món de Kickboxing), Antonio Campoy (Campió d'Europa de K1) i Juli Giner (Campió d'Europa en pes superlleuger).

Alumnes del Club Muaythai i Boxa Cambrils que van participar en l'entrenament (Foto: Cedida)

 

Els nens i nenes van ser recompensats amb una medalla a l'esforç i al nivell demostrat i després van poder fer les preguntes que volguessin als campions. Preguntes on van destacar els valors dels esports de contacte que, no només serveixen per a la competició, sinó també per la vida.

La vetllada va ser organitzada per la Federació Catalana de Boxa Amateur, la Federació Catalana de Kickboxing i Muaythai, el Consell General de l'Esport, Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Generalitat de Catalunya i Reus Esport. D'altra banda, des del Club Muaythai i Boxa Cambrils lamenten que cap representant del govern municipal fes acte de presència a Reus i desitgen que algun dia es pugui celebrar una vetllada d'aquestes característiques a Cambrils.

Comenta aquest article