Societat

Festa de la Primavera

Tallers de guarniment de fonts i una gran festa Remember Black Bear centraran la primera edició de la Festa de la Primavera a Cambrils

Els tallers familiars i els Concerts de Primavera amb tres Djs per a tres franges d'edat seran el dissabte 27 d'abril i l'endemà diumenge, s'organitzarà una ruta de les fonts en bicicleta

Per Berta Ruiz

Presentació de la Festa de la Primavera, aquest matí a la plaça de la Vila
Presentació de la Festa de la Primavera, aquest matí a la plaça de la Vila | Berta Ruiz

Els propers 27 i 28 d'abril se celebrarà la primera edició de la Festa de la Primavera a Cambrils. Hi haurà tallers de guarniment de quatre fonts del municipi, música amb DJ's –per a tres franges d'edat– i una ruta en bicicleta. Aquest matí, a la plaça de la Vila, ha tingut lloc la roda de premsa de presentació de les activitats programades. Aquesta ha anat a càrrec de l'alcalde Alfredo Clúa; la regidora de Festes, Teresa Recasens; el copropietari i dj de l'antiga discoteca Black Bear, Àngel Pérez, i les artistes Mar Roca i Gemma Felip.

Per començar, l'alcalde ha comentat que la proposta inicial que els va fer arribar l'Àngel de recordar la mítica discoteca Black Bear ha acabat derivant "en una festa de la primavera, una festa nova, deslocalitzada i que ens apropa a d'altres espais com l'Horta de Santa Maria". Per la seva part, la regidora de Festes també ha explicat que la iniciativa ha sorgit de dues bandes: "des del departament de Festes volíem engegar una festa nova –la Festa de la Primavera– i, per altra banda, ens va venir l'Àngel a explicar la seva idea. Creiem que serà una festa en majúscules i l'engeguem amb moltes ganes perquè impliquem a diferents sectors".

Tallers familiars de guarniment de quatre fonts

Per començar aquesta Festa de la Primavera, el dissabte 27 d'abril de les 10.30 a les 13 hores, s'han programat uns tallers familiars de guarniment de quatre fonts. "Li donarem color i llum a les fonts" ha dit Recasens. En aquest apartat, l'artista Mar Roca del taller ChicShop.cat ha explicat els quatre punts on es faran els tallers: a la Font del Centenari el taller serà impartit pel taller Traç Espai Creatiu; a la font de la plaça de la Vila, el taller anirà a càrrec del taller ChicShop.cat; a la font de la plaça de la Constitució serà impartit pel taller de música i pintura Bali Cejas i, a la font Marcel·lí Domingo –al Port– anirà a càrrec del Taller de pintura Nuri Mariné.

Concerts de Primavera per a totes les edats i amb festa Remember Black Bear

Després a la tarda, a partir de les 19 hores a l'avinguda de l'Horta de Santa Maria, començaren els Concerts de Primavera. A les 19 hores serà el torn de Dj Nom amb música per a tota la família; a partir de les 20.30 hores prendrà el relleu Dj Frank de la May per al públic jove i, a les 23 hores, començarà la Gran Festa Remember Black Bear by Aperblack Dj. En aquest punt, Àngel Pérez ha volgut afegir que, "aquesta festa remember era una cosa que estava pendent per recordar una mítica discoteca que hem conegut molts. Van ser més de quatre dècades de música on ens vam ajuntar moltes generacions de diferents èpoques. Voldria agrair el suport de Festes per haver pogut organitzant aquesta festa de retrobament dels que anàvem a la Black per escoltar la música de la nostra vida dels anys 70, 80 i 90. Serà una nit per passar-ho bé, una nit molt sana i amb moltes ganes". A destacar que un percentatge de la recaptació del servei de barra –a càrrec de l'associació Els Molla'ls– es destinaran a dues causes solidàries: Cambrils Pels Valents i Swim for ELA.

Ruta de les Fonts en bicicleta

L'endemà diumenge, 28 d'abril, s'organitzarà la Ruta de les Fonts en bicicleta. Serà a partir de les 12 hores i se sortirà des de la Font del Centenari i passarà per les quatre fonts guarnides el dia abans. El recorregut finalitzarà davant del Port on hi haurà vermut per a tots els participants que vagin engalanats de primavera.

Comenta aquest article