Informació general

Educació

L'institut escola Joan Ardèvol, amfitrió del programa Erasmus+ amb un grup de mestres i alumnes de Grècia, Portugal i França

Les delegacions dels tres països van arribar a Cambrils el passat dilluns, 8 d’abril, i romandran al municipi tota una setmana

Per Redacció

Alumnes del projecte Erasmus+ a la sala de plens
Alumnes del projecte Erasmus+ a la sala de plens | Cedida

Un grup de 26 alumnes i 7 mestres de centres educatius de Grècia, Portugal i França participen aquesta setmana en un intercanvi amb l’institut escola Joan Ardèvol gràcies al programa educatiu europeu Erasmus+. Les delegacions dels tres països van arribar a Cambrils el passat dilluns, 8 d’abril, i romandran al municipi tota una setmana amb l’objectiu de compartir experiències i opinions al voltant d’un projecte sobre l’escola verda, la digitalització, els valors europeus i la democràcia.

El regidor d’Educació, Jordi Barberà, els hi va donar la benvinguda dimarts a la Sala de Plens on també hi va assistir el director de l’institut escola cambrilenca, Enric Masdéu, juntament amb el grup d’alumnes que acullen els nens i nenes a casa seva i els docents corresponents.

Durant la recepció, el regidor d’Educació va animar a l’alumnat a aprofitar aquest intercanvi per passar-ho bé i per conèixer altres cultures i ha afirmat que es tracta d’una vivència que recordaran tota la vida. En referència a la temàtica del projecte i les activitats previstes per enguany, Barberà també va parlar del medi ambient i de l’evolució de l’economia de Cambrils, i ha reptat als participants a analitzar les causes que fan que hi hagi vessaments al mar o les platges s’omplin de microplàstics.

Després de l’acte a l’Ajuntament, l’alumnat va dinar a l’Escola d’Hoteleria i va portar a terme una recollida de microplàstics a la platja. Durant aquests dies, els nens i nenes reflexionaran sobre els diferents tipus de contaminació i de quina manera afecten el municipi de Cambrils. Les jornades acabaran amb l’elaboració i presentació d’una proposta per aconseguir una ciutat més sostenible. A més, també realitzaran sortides a Tarragona i a Barcelona.

La delegació grega està formada per 6 alumnes de 6è de primària i 2 mestres, la portuguesa compta amb 10 alumnes de 1r d'ESO i 2 mestres, i la francesa té 10 alumnes de 2n ESO i 3 mestres.

El projecte Erasmus+ és un dels eixos vertebradors del Joan Ardèvol, ja que promou la inclusió, la transformació digital i fa possible que l’alumnat i el professorat participi en la vida democràtica amb valors comuns i compromís cívic. Així mateix, actua com a element motivador i de millora de l’aprenentatge de les llengües estrangeres i la coneixença d’altres països i cultures.

Comenta aquest article