Cultura

Dies de Llibres

Rosa Pàmies presenta 'Vides paral·leles', la seva quarta novel·la

L'autora reusenca va presentar el seu llibre en solitari

Per Andreu Dalmau

Rosa Pàmies, durant la presentació
Rosa Pàmies, durant la presentació | Andreu Dalmau

L'escriptora reusenca Rosa Pàmies va presentar ahir la seva quarta novel·la, Vides paral·leles, en el marc dels Dies de Llibres. Una història sobre un triangle amorós ambientada, en part, a Cambrils i amb detalls propers a la realitat que la converteixen en versemblant. A més, l'escriptora ha intentat que la seva novel·la sigui de fàcil lectura.

Pàmies va exercir de mestra a Cambrils durant més de 20 anys. Ara, als seus 78 anys i ja jubilada, dedica el seu temps lliure a escriure ficció. Una ficció que, inevitablement, moltes vegades acaba bevent de la realitat que l'envolta. “Em vaig adonar, repassant el text, que hi havia moltes experiències vitals meves que es colaven en el text”, apuntava l'autora. Sense anar més lluny, un encontre amb un exalumne seu va acabar inspirant aquesta història.

“Em vaig trobar un dia en una botiga un noi que havia tingut a classe, primer no el vaig reconèixer, però després vam seguir parlant”, explica Pàmies, “resulta que el seu germà, que també l'havia tingut a classe, era un home de negocis que viatjava molt i, tot i així, aquí tenia un família”. En aquesta trama, l'escriptora hi va veure “marro” i va seguir donant-li voltes fins que va donar a llum a Vides paral·leles, la història d'una dona que manté un relació secreta amb dos homes diferents.

Comenta aquest article