Informació general

Els tres grups de l'oposició avancen en una roda de premsa conjunta els punts més polèmics del ple d'avui

Per Berta Ruiz

D'esquerra a dreta; Carme Cros, Xavier Martí, Mercè Dalmau, Jesús Nogués i Mar Roca ahir a la tarda en roda de premsa

Els tres grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament de Cambrils –la Plataforma Independent Cambrilenca (PLIC), Convergència i Unió (CiU) i el Partit Popular (PP)– van oferir ahir a la tarda una roda de premsa conjunta per avançar alguns dels punts del ple ordinari que se celebrarà aquesta migdia. A la roda de premsa hi van ser presents els tres caps de llista –Xavier Martí, Mercè Dalmau i Carme Cros, acompanyats dels regidors Jesús Nogués (CiU) i Mar Roca (PLIC)–.

Abans d'entrar en matèria però, el líder de la PLIC –Xavier Martí– va voler contestar a les declaracions fetes per l'alcalde en referència a la roda de premsa convocada pels tres grups de l'oposició el passat 19 de setembre. Segons Martí, "ens ha sobtat que el senyor alcalde ens digués que ens facilitava la participació en els mitjans de comunicació públics, quan pensem que això és un dret que tenim adquirit com a representants del 49% dels votants de Cambrils. I per tant, demanem que respecti als votants de les nostres formacions".

Supressió de dos punts de l'ordre del dia al ple d'avui

En la roda de premsa d'ahir, els membres de l'oposició van avançar diferents qüestions sobre l'ordre del dia del ple d'avui. En primer lloc, van destacar l'eliminació del punt número 5 –amortització d'una plaça monitor, grup C, subgrup C1 laboral– en què una persona amb un lloc adquirit mitjançant oposicions es quedava sense plaça.

L'altre punt eliminat de l'ordre del dia havia de correspondre a l'aprovació del nou organigrama de la regidoria de Polítiques Socials i Salut i modificació de la plantilla i relació de llocs de treball. Sobre aquesta qüestió, els grups de l'oposició van mostrar un total acord en qualificar-la "d'estranya", ja que l'Àrea de Benestar Social "és una de les àrees que millor ha funcionat durant el darrer mandat, sent un referent a nivell provincial, i la nova organització del departament es va aprovar per unanimitat de tot els grups el febrer de 2006. No entenem que de cop i volta vulguin fer un canvi radical de tota l'àrea".

Per la seva banda, Mercè Dalmau va explicar que "volem fer una oposició responsable, i per això hem d'estar informats. Vam demanar de manera oficial el darrer estudi sobre l'anterior reestructuració i el balanç de legislatura de Benestar Social i després de dos requeriments, no se’ns han facilitat els documents, i denunciem que com a regidors tenim dret a tots els documents que es produeixin a l'Ajuntament per estudiar-los. És llastimós haver d’aconseguir els documents com si estessis traficant".
De moment, aquesta qüestió queda aturada i s'espera poder realitzar un estudi en profunditat sobre aquesta regidoria.

"Pressions" a treballadors de l'Escola d'Adults

Un altre dels punts de l'ordre del dia que la cap de llista del PP –Carme Cros– va voler destacar és sobre "el nomenament de càrrecs de direcció de l'Escola d'Adults". Sobre aquest tema, tots els grups de l'oposició van mostrar la seva preocupació davant  les nombroses baixes de treballadors d'aquest centre en els darrers anys. Segons va avançar Carme Cros, "tots els professors que tenien plaça fixa en els últims quatre anys han anat plegant. Molta gent s'ha sentit pressionada des de l'Àrea d'Ensenyament, i molts professionals que portaven més de 10 anys han tingut la necessitat urgent de canviar de feina!". Tots els membres de l'oposició també van donar a conèixer, que havien rebut una carta de la darrera persona amb plaça fixa que havia treballat a l'escola denunciant els problemes psicològics que molts professionals estaven patint des del Departament d'Ensenyament.

Dos regidors més amb dedicació exclusiva

Carme Cros també va voler denunciar una altra qüestió referent a la dedicació exclusiva d'alguns dels regidors del consistori. Segons va explicar, "avui dos regidors més passaran a tenir dedicació exclusiva –Joan Mas i Salvador Matas–. Per la cap del PP, "l'únic que fa aquest ajuntament és professionalitzar la política. Després la gent es pregunta, què es va a fer a l'Ajuntament? Política o simplement a guanyar un sou?". Carme Cros també va queixar-se de que a banda, s'estigui creant la figura del coordinador d'àrea, "mentre el regidor es posa dedicació exclusiva".

Polèmica pel supermercat a Vilafortuny

Un altre dels temes destacats per l'oposició en la roda de premsa d'ahir va fer referència a la possible instal·lació d'un supermercat a Vilafortuny. Mercè Dalmau, va explicar que "el regidor Xavier Martí va proposar que aquella instal·lació es posés a la partida de Vilagrassa, tenint en compte l'oposició d'alguns veïns. I la resposta de l'alcalde a aquella proposta va ser que a la partida de Vilagrassa no hi podia anar perquè era un gran establiment i la llei d'establiments comercials establia que aquest establiment havia d'anar dins de la trama urbana".

Sobre aquesta polèmica, Mercè Dalmau va voler respondre a Robert Benaiges: "nosaltres hem fet els deures i hem estudiat la llei d'equipaments. En funció dels metres quadrats establerts en el projecte d'aquest supermercat a Vilafortuny, i en funció dels habitants que té Cambrils, l'establiment que s'hi vol implantar no es considera una gran superfície comercial, sinó que es considera una mitjana superfície". Segons va detallar Dalmau, "d'acord amb la llei d'equipaments comercials, aquesta mitjana superfície no cal que estigui establerta dins de la trama urbana consolidada –de Vilafortuny– i sí pot anar a la partida de Vilagrassa, que estableix indústria aparador amb un ús predominant terciari comercial".

Comenta aquest article