Esports

Mundialito

Més de 2.500 jugadors i jugadores d'arreu del món disputen el Mundialito de futbol 2024 a Cambrils

El torneig, amb més d'un centenar d'equips, es va disputar entre el 23 i el 31 de març

Per Redacció

Imatge d'un dels partits disputats durant el Mundialito de futbol
Imatge d'un dels partits disputats durant el Mundialito de futbol | Juan Antonio Dorado

Cambrils va acollir del 23 al 31 de març una nova edició del Mundialito de futbol. Els camps municipals de futbol van ser el centre neuràlgic d'aquest torneig internacional que va aplegar més d'un centenar d'equips amb més de 2.500 jugadors i jugadores arribats dels quatre continents. La pilota va començar a rodar el dissabte dia 23 i durant nou jornades de competició es van anar disputant les diferents fases, des de la categoria f7 (benjamí-aleví) fins a la categoria F11 (infantil) tant en l'apartat masculí com femení. Cambrils va ser la seu principal del torneig, però també ho van ser Salou i la Selva del Camp que van acollir un gruix important de partits.

Resultats

Pel que fa als resultats, la categoria més alta, la que disputaven els nois nascuts entre 2010 i 2009, va tenir una final amb protagonisme del Baix Camp. El Reus FC es va imposar al Cambrils Unió per 3-5. Al quadre de plata d'aquesta categoria es va imposar un altre equip del Baix Camp, el FC La Selva del Camp, que va guanyar als brasilers Sport Education, i la categoria de bronze va tenir de finalista la UD Salou, que va perdre la final davant l'XR Soccer dels Estats Units.

En la categoria 2010-2011 –mateixa categoria en futbol femení– l'RCD Espanyol es va quedar a les portes en perdre la final davant l'Atlètic de Madrid per 5-4. A la final de plata es van imposar les americanes XR Soccer. També en femení, a la categoria 2012-2013 on no hi havia eliminatòries, l'Atlètic de Madrid va ser el primer classificat de la lligueta.

En la categoria masculina, dels nascuts el 2011, també va ser vencedor el Reus FC, que va guanyar a la final a la Juventus FC per 2-0. En el quadre de plata, el Cambrils Unió va ser eliminat a les semifinals per l'equip estadounidenc FutStars Academy. A la final de bronze d'aquesta categoria es va imposar el FC La Selva del Camp, guanyat a la final al Nido Aguila de Dallas per 0-3.

En futbol 7, a la categoria dels nascuts en 2012, el Reus FC es va imposar al quadre or, el FutStars Academy a plata i el AFC Australia a bronze. En categoria 2013, al quadre d'or, el Reus FC va perdre a la final davant el FC Andorra, al quadre de plata van guanyar els brasileres Sport Education i, en bronze, els americans California YSM. En els nascuts al 2014, Sport Education va guanyar la final d'or, FutStars Academy va guanyar la final de plata i el Hawaii United FC es va imposar a la final de bronze. Per últim, en la categoria dels nascuts al 2015, l'AC Milan va guanyar la final d'or, FutStars Academy la final de plata i el FC La Selva del Camp va guanyar la final de bronze.

Comenta aquest article

Galeries relacionades