Informació general

Platges

Costes reposarà la sorra perduda pel temporal «com més aviat millor»

El Ministeri explica que la tempesta ha afectat les platges d'entre dos i tres quilòmetres de llarg

Per ACN

Aspecte de la platja de Vilafortuny dijous al matí
Aspecte de la platja de Vilafortuny dijous al matí | Cedida

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic està avaluant els danys provocats pel darrer temporal a la costa tarragonina. A Cambrils s'ha perdut de forma generalitzada sorra, però l'episodi de pluges no ha ocasionat danys estructurals més enllà de malmetre alguna guingeta, per tant els costos són només de neteja.

Des de Costes han assenyalat que començaran les actuacions de reposició d'arena “com més aviat millor” i remarquen que, a partir del pròxim mes, s'iniciaran els tràmits per dur a terme els moviments de sorra. Tot i això, destaquen, encara han de concretar quines són les zones del litoral tarragoní que necessitaran un major volum, ja que els tècnics estan avaluant els efectes del darrer temporal.

La tempesta ha afectat principalment les platges llargues, d'entre dos i tres quilòmetres, del litoral tarragoní. La platja Llarga, del Miracle o la de Tamarit són algunes de les que han perdut més sorra. Des del Ministeri apunten que des de setembre es venen produint temporals de component sud, un fet bastant “inusual” i que castiga les àrees sud de les platges. Tanmateix, preveuen que part de la sorra desplaçada cap a les zones nord de les platges retorni cap a les del sud, si no es torna a produir un altre episodi de pluges fortes.

Comenta aquest article