Informació general

La futura seu de Secomsa Aigües situada al raval de Gràcia podria estar enllestida a finals d'octubre

Per Berta Ruiz

Aspecte de la façana interior de la futura seu de Secomsa Aigües

Les obres de la futura seu de l'empresa Secomsa Aigües –situada en el raval de Gràcia número 38 dins dels terrenys municipals de Mas de Benet Ferré– avancen a molt bon ritme i podrien quedar enllestides a finals del proper mes d'octubre. De fet, els treballs estan molt avançats, tant els de rehabilitació del Mas de Benet Ferré, com els treballs del nou edifici que s'hi ha construït al costat.

Rehabilitació del Mas de Benet Ferré i nou edifici

Les obres de rehabilitació del Mas de Benet Ferré estan conservant l'estat i l'estructura original en què fou construït a principis del segle passat. En la seva planta baixa, l'espai s'utilitzarà com a sala d'exposicions i en la sala del pis superior s'habilitarà com a despatx per al consell d'administració de Secomsa. Tot l'edifici compta amb una superfície total de
220 metres quadrats, repartits en les seves dues plantes.

Al costat d'aquest s'hi ha construït un altre edifici aïllat, que compta amb una sola planta baixa com un volum aïllat i allargassat i una superfície de 325 metres quadrats. Gran part de la seva façana s'està recobrint amb fusta, mentre que també hi haurà grans blocs d'envidrat, una coberta vegetal. A més, comptarà una doble pell de vidre per a que sigui aïllant tant interior com exteriorment. En aquest espai s'hi situaran els despatxos tècnics i administratius i d'atenció al client, i en el centre s'hi ubicarà la sala d'operacions des d'on es controlarà tota la xarxa.

El recinte exterior del Mas de Benet Ferré també s'urbanitzarà i s'enjardinarà tota la parcel·la, respectant al màxim l'arbrat, i també s'hi han construït dues amples bases, com un "mirall d'aigua" –situat al costat de la nova construcció a l'extrem de llevant–, que també tindrà la funció de recollir l'aigua de la pluja, que després s'aprofitarà per al reg del mateix jardí. Ambdós edificis es connecten a través d'un espai exterior pavimentat en pedra natural, adequant-se també a les previsions del Pla General que contemplen la transformació de l'actual N-340 en una àmplia via urbana de tipus rambla. Sobre aquesta qüestió, Robert Benaiges, va explicar que "en el moment en què es produeixi la desafectació la zona tindrà tota una remodelació urbanística molt important".

Per realitzar tota l'obra, que va a càrrec de l'empresa Constècnia3, es disposa amb un pressupost total de
278.595, 12 euros.

Comenta aquest article