Societat

Setmana Santa

El viacrucis processional enceta els actes litúrgics del Divendres Sant

El temps, ahir, va donar una treva i el viacrucis es va poder celebrar amb tota normalitat fent el tradicional recorregut pels carrers del Barri Antic

Per Lluís Rovira i Barenys

Pas del viacrucis pel carrer de les Creus
Pas del viacrucis pel carrer de les Creus | Lluís Rovira i Barenys

El viacrucis processional pels carrers del Barri Antic va encetar, ahir al matí, una jornada d’actes religiosos centrats en la diada del Divendres Sant. Ahir, per fi, el temps va donar una treva i a les 9h del matí es va poder iniciar el viacrucis amb tota normalitat.

Com ja és habitual, el viacrucis es va posar en marxa des de l’església de Santa Maria i va fer un recorregut per diferents carrers del Barri Antic va anar fent parada davant les lones amb les imatges de les 14 estacions, que amb anterioritat havien estat penjades a diferents balcons dels edificis. El viacrucis va estar presidit pel Sant Crist de l’Agonia i va comptar amb la participació de representants de les tres confraries; la Congregació de la Puríssima Sang, la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors i l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle, així com dels armats i una nodrida presència de feligresos. Un cop completat el recorregut, a la mateixa plaça de l’Església de Santa Maria, els feligresos van poder fer l’adoració del Sant Crist clavat a la creu abans d’entrar la imatge dins el recinte eclesiàstic.

La darrera estació del viacrucis va ser a la plaça de l'Església de Santa Maria (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Adoració dels feligresos a la imatge del Sant Crist clavat a la creu (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article