Societat

Setmana Santa

Se suspèn el trasllat del tabernacle de Jesús Natzarè

Enguany no s'ha pogut realitzar aquest acte solemne de la Setmana Santa cambrilenca per la pluja

Per Redacció

Els vogadors Vent d'Estrop portant el tabernacle de Jesús Natzarè l'any passat
Els vogadors Vent d'Estrop portant el tabernacle de Jesús Natzarè l'any passat | Kërzops

Finalment, la pluja va obligar ahir al vespre a suspendre, per segon dia consecutiu, el trasllat del tabernacle de Jesús Natzarè des de l'Església de Sant Pere a l'Església de Santa Maria. Les congregacions participants van prendre la decisió cap a les set de la tarda, quan va començar a ploure amb una mica més d'intensitat. Així doncs, enguany no s'ha pogut realitzar aquest acte solemne de la Setmana Santa cambrilenca. Val a dir que la imatge sí que estarà present a la processó del Sant Enterrament de divendres.

El trasllat s'havia de fer a les 9 de la nit d'aquest passat dimarts, però per les inclemències meteorològiques, es va posposar a dimecres. A la processó d'ahir estava previst que hi participessin els Armats de la Congregació de la Puríssima Sang, la Congregació de la Puríssima Sang, els vogadors Vent d'Estrop i representants de la Confraria de Pescadors, la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors i les autoritats. No hi podien assistir per motius tècnics l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle i la Banda de Tambors de l'Associació de La Salle de Tarragona.

Cal recordar que aquest trasllat es va fer per primer cop l'any 2000 i es va deixar de fer durant els quatre anys següents. Es va recuperar el 2005 i es va consolidar com un dels actes destacats de la Setmana Santa. Només es va haver d'aturar els anys 2020 i 2021 per la pandèmia i des del 2022 s'ha continuat fent amb normalitat, exceptuant enguany per la pluja.

 

Comenta aquest article