Informació general

Les obres de l'hospital lleuger i la remodelació de l'actual CAP podrien quedar enllestides el maig de 2008

Per Berta Ruiz

L'alcalde i alguns regidors del consistori cambrilenc van visitar l'interior de les obres del nou hospital lleuger

Durant tot el matí d'ahir, una comitiva del consistori cambrilenc encapçalada per l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– juntament amb el regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient –Joan Mas–, el regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge –Dani Pallejà–, la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Laura Forcadell– i la regidora de Polítiques Socials i Salut –Maricel Llaveria–, acompanyats per tècnics de l'Ajuntament i representants de diferents mitjans de comunicació van fer una visita per algunes de les obres que actualment estan en marxa, com l'hospital lleuger, les obres del tanatori municipal, el projecte de remodelació de l'avinguda d'Adelaida i la nova seu de Secomsa Aigües.

La primera aturada va fer-se a les obres de l'hospital lleuger. Un nou espai que, segons va avançar Robert Benaiges, podria estar enllestit a principis de l'any vinent, i posteriorment, s'iniciaran les obres de remodelació de l'actual edifici del CAP Dr. Gimbernat, que podrien finalitzar el maig de 2008. Tot plegat podria entrar en funcionament l'estiu de 2008, amb tots els serveis ja en funcionament. 

Un centre que comptarà amb totes les especialitats

El projecte d'ampliació i remodelació de l'actual
Centre d'Assistència Primària de Cambrils –dissenyat segons les necessitats i recomanacions fetes pel Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya– passarà de tenir una superfície de 487,8 m2 a una superfície de solar de 1.721'7 m2. El dimensionat de consulta externa també ha planificat un escenari per abastir una població atesa de 50.000 habitants.

La nova cartera de serveis prevista per a l'Àrea Bàsica de Salut comptarà amb medicina general, pediatria, treball social, odontologia i atenció sanitària sexual i reproductiva. A més, segons el dimensionat del centre aquest comptarà amb 13 metges de medicina general, 3'5 pediatres, 16'5 infermeres, 1 odontòleg, 1 auxiliar de clínica, 1 treballador social i més hores de ginecòleg i llevadora, a banda del personal de suport administratiu.

L'hospital lleuger de Cambrils també comptarà amb totes les especialitats: cardiologia, pneumologia, digestiu, neurologia, dermatologia, rehabilitació, logopedia, cirurgia, traumatologia, reumatologia, oftalmologia, otorinolaringologia, urologia, OBS/GIN i atenció a la Dona, Salut Mental (adults i infantil-juvenil). També s'han previst espais per a dur a terme tècniques i tractaments específics amb sales de cures, extracció de cordals, sessions de fisioteràpia, hospital de dia, hospitalització a domicili. Tots aquests en funcionament els cinc dies de la setmana.

També es dotarà al centre amb un elevat grau de resolució en proves diagnòstiques, per tal que s'hi puguin realitzar tot tipus de proves, per tal de donar suport als especialistes desplaçats. Aquest servei també haurà de donar suport al nou servei d'urgències polivalent amb radiologia, ortopantomografies i mamografies, ecografies radioelèctriques, gastroscòpies i colonoscòpies, holters, campimetries, audimetries, ergometries.

Un nou servei d'urgències

El nou servei d'urgències disposarà de l'espai necessari per absorbir les visites actuals que es realitzen en el CAP per
l'Atenció Continuada i l'increment de professionals especialistes i mitjans tècnics augmentaran la seva capacitat resolutiva. Aquest espai disposarà d'un accés de directe les 24 hores a la radiologia del CAP, així com els aparells que permetin l'analítica química bàsica i de control de pacients crítics.

Es preveu l'atenció d'unes 30.000 visites a l'any i sobre aquest dimensionat s'han dissenyat: 2 boxs de pacients crítics, 1 sala de cures, 1 sala de guixos, 4 sales de consulta i tractament, 8 boxs polivalents per a hospital de dia, observació i ampliació de tractaments. El servei de rehabilitació comptarà amb una àrea de recepció, dues consultes, una sala de tractaments polivalents, dos boxs de tractament d'electroteràpia, dos vestidors d'usuaris, magatzem i sala d'espera.

D'altra banda, quant a cirurgia menor ambulatòria, es dotarà al centre d'una sala d'operacions de cirurgia menor –modificant el projecte inicial, en el què només es comptava amb una única sala d'0peracions al centre– que tindrà
accés des de la sala d'espera de la planta soterrani, vestidors adaptats, sala d'operacions, espai de reanimació amb 4 boxs i zona de control. El centre també disposarà d'una sala d'educació sanitària.

El pressupost total per aquesta obra és de 4.109.151 euros.

Comenta aquest article