Societat

Gastronomia

Una degustació popular d'arròs amb carxofa al Port tanca les jornades de l'Encarxofa't (Conté galeria)

El tast gastronòmic, del qual es van servir unes 400 racions ahir al matí, va ser cuinat per l’associació Societas Coqvinària de Cambrils

Per Berta Ruiz

Un moment de la degustació popular d'arròs amb carxofa, ahir, al Port
Un moment de la degustació popular d'arròs amb carxofa, ahir, al Port | Berta Ruiz

Les Escales Reials del Port van ser l'escenari, ahir al migdia, d'un nou acte popular gastronòmic. En aquesta ocasió, emmarcada en la desena edició de les jornades de l'Encarxofa't a Cambrils, es va organitzar una degustació d'arròs melós amb carxofes cuinada per l’associació Societas Coqvinària de Cambrils. A partir de les 12 hores del migdia, una gernació de persones es va començar a concentrar en aquesta zona del Port per tastar aquesta elaboració, juntament amb una copa de cava o aigua i pa, per un preu de 4 euros. En una matinal primaveral i amb sol esplèndid, es van servir unes 400 racions. El toc musical va anar a càrrec de El Último Vinilo, amb una selecció de hits del pop rock estatal dels anys 80 i 90.

Un acte molt popular i amb molt bona acollida que va servir per posar el punt i final a aquestes jornades gastronòmiques, les segones del calendari gastronòmic. A destacar que els diners recollits d'aquesta degustació gastronòmica es destinaran a l’associació Plastic Free Wave per la neteja de pellets a les platges.

Propera cita: el Romesco Food&Drink del 16 al 19 de maig

Aquest proper mes d'abril no està prevista cap jornada gastronòmica i, el calendari es reprendrà amb una novetat: el Romesco Food&Drinks, una fira molt demandada per l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils que se celebraran entre el 16 i el 19 de maig, just abans de les Jornades (entre el 24 de maig i el 9 de juny) dedicades a aquesta salsa tan típica. Aquesta “festa del romesco” tindrà un format similar a la Fira del Vi, és a dir que combinarà degustacions gastronòmiques amb cervesa artesanal i una àmplia oferta lúdica. A més, es recuperarà el tradicional concurs de Mestres Romescaires que l'any passat no es va celebrar.

Comenta aquest article

Galeries relacionades