Esports

Futbol base

Més de 100 equips i més de 2.500 jugadors i jugadores d'arreu del món: les xifres del Mundialito de futbol 2024

Cambrils serà la seu principal del torneig però també n'hi ha dues més: Salou i La Selva del Camp. Durant tota la setmana de competició es disputaran les diferents fases del torneig, en les categories F7 (benjamí-aleví) i F11 (infantil)

Per Berta Ruiz

Imatge de la roda de premsa de presentació del Mundialito de futbol. D'esquerra a dreta: Pepe Núñez, Nilda Gutiérrez, Ricardo Godoy, Alfredo Clúa i Camí Mendoza
Imatge de la roda de premsa de presentació del Mundialito de futbol. D'esquerra a dreta: Pepe Núñez, Nilda Gutiérrez, Ricardo Godoy, Alfredo Clúa i Camí Mendoza | Berta Ruiz

Cambrils serà, un any més, la seu central del Mundialito de futbol. Més de 100 equips, més de 2.500 jugadors i jugadores, quatre continents. Aquestes són algunes de les xifres que, des d'avui dissabte i fins el proper 31 de març, mourà aquest torneig internacional de futbol base. Ahir al matí, al camp municipal de futbol, tenia lloc la roda de premsa de presentació. Hi van participar l'alcalde, Alfredo Clúa; la regidora de Turisme i Esports, Camí Mendoza; els organitzadors de l'esdeveniment esportiu, Ricardo Godoy i Nilda Gutiérrez i el director d'esdeveniments esportius de Viajes El Corte Inglés, Pepe Núñez.

Per encetar la roda de premsa, l'alcalde va recordar l'anècdota que com, gairebé de casualitat, el Mundialito va aterrar a Cambrils l'any 2017 fruit d'unes converses amb els organitzadors en una visita a Cambrils. Curiosament, aleshores, Alfredo Clúa era el regidor d'Esports de l'Ajuntament i Camí Mendoza n'era l'alcaldessa. Aquell any, el Mundialito va començar a fer rodar la pilota a Cambrils i s'ha anat consolidant al llarg de tots aquests anys "com una fórmula guanyadora de promoció de l'esport base" va dir Clúa.

Aposta per l'esport base

Per la seva part, la regidora de Turisme i Esports, Camí Mendoza, va destacar que Cambrils torna a acollir un altre esdeveniment esportiu de primer nivell i de caire internacional: "com a destinació apostem pel turisme esportiu i, en aquest cas, famílies de tots els continents ens visitaran. Això ens dona una gran visibilitat també a nivell turístic". Mendoza també va aplaudir que, des de fa tants anys, s'aposi fermament per l'esport de base i s'estimuli amb aquests tornejos tan engrescadors. La regidora va destacar la presència d'un bon grapat d'equips del Cambrils Unió.

Un dels organitzadors del torneig, Ricardo Godoy, va donar les gràcies per l'acollida de Cambrils, un any més, i va explicar que, enguany, el Mundialito arriba a l'edició número 30. "Estem orgullosos dels nostres orígens, pero el nostre present és Cambrils i la Costa Daurada". Godoy també va posar en valor que es comptarà amb equips provinents de quatre continents diferents, amb més de 2.500 jugadors des de la categoria benjamí fins a infantil, així com un important percentatge d'equips feminins participants.

Finalment, el director d'esdeveniments esportius de Viajes El Corte Inglés, Pepe Núñez, va destacar la forta aposta que s'ha fet des de l'empresa amb aquest torneig de primer nivell. "Fins ara érem proveïdors de l'esdeveniment, però ara hem fet un pas més. Després del complicat període de la pandèmia calia fer un pas més i seguir construint aquest torneig que té una gran atracció de públic".

L’Apunt

Cambrils, Salou i La Selva del Camp: les tres seus
Cambrils serà la seu principal del torneig però també n'hi ha dues més: Salou i La Selva del Camp. Durant tota la setmana de competició es disputaran les diferents fases del torneig, en les categories F7 (benjamí-aleví) i F11 (infantil), tant en l'apartat masculí com femení. El divendres 29 de març es disputaran les finals en categoria femenina, mentre que dissabte serà el torn dels xiquets.

Hi haurà representació d'equips europeus i estatals de primer nivell com el Barça, l'Atlètic de Madrid, el Girona, l'Espanyol, l'Oporto, el Benfica, el PSV, el Milan, la Juventus, l'Sporting de Lisboa; també de països com Mèxic, Brasil, Canadà, Estats Units, entre d'altres.

Comenta aquest article