Informació general

Seguretat

La Policia Local de Cambrils va prestar gairebé 28.000 serveis durant el 2023, un 5% que l'any anterior

Els diferents cossos de seguretat locals van presentar les dades referents a l'any passat en la Junta Local de Seguretat que es va celebrar ahir

Per Redacció

Autoritats i representants dels cosos policials es van reunir a la Junta Local de Seguretat
Autoritats i representants dels cosos policials es van reunir a la Junta Local de Seguretat | Berta Ruiz

La Junta de Seguretat Local de Cambrils es va reunir ahir per avaluar les dades de seguretat del darrer any, analitzar les perspectives de futur i coordinar i planificar les actuacions conjuntes entre els diferents cossos policials. La reunió va estar presidida per l'alcalde Alfredo Clúa i el regidor de Seguretat Ciutadana, Enrique Arce.

La trobada va comptar amb la participació del delegat del govern de la Generalitat, Àngel Xifré; la cap de la Policia Local de Cambrils, Raquel López; la directora dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Eli Llombart; l'intendent sotscap de la Regió Policial del Camp de Tarragona dels Mossos, Jaume Morón; la cap de la Comissaria de Cambrils, Carme Domènech; l'inspector en cap en funcions de la Policia Nacional a Reus, Damián Santiño; i altres comandaments de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guardia Civil.

Dades del 2023

En el decurs de la reunió, els diferents cossos van aportar dades de la seva tasca i es van valorar diverses accions per millorar la seguretat. Cal destacar que durant el 2023 la Policia Local va prestar un total de 27.956 serveis. La major part d’aquestes incidències ateses i serveis prestats corresponen a les categories de Policia Administrativa i de Trànsit, seguides de la Ciutadana.

La cap de la Policia Local de Cambrils va detallar les dades de serveis de cadascuna de les unitats policials especialitzades. La Patrulla verda va realitzar un total de 939 serveis, entre els quals predominen els que fan referència als animals, ja sigui per les molèsties ocasionades o per sol·licituds de recollida. A més, aquesta unitat va dur a terme 88 atencions a pagesos i 54 serveis relacionats amb abocaments indeguts.

Per la seva banda, la Unitat Policial d’Atenció Ciutadana (UPAC) va instruir 1.480 fets, entre els quals predominen els relatius a patrimoni, seguits de la seguretat viària. Cal destacar 50 instruccions relacionades amb lesions i 22 més en trencaments de condemna.

Pel que fa les detencions, durant el 2023 la Policia Local va detenir 141 persones. Els motius més rellevants van ser, per aquest ordre, el patrimoni, les lesions, el trencament de la condemna, la salut pública i la falsedat documental.

En l’àmbit de la policia assistencial, la Xarxa d’Atenció a la Víctima (XAV) va gestionar un total de 847 incidències, entre les quals destaquen 136 serveis d’assessorament, la Unitat de Relacions amb la Comunitat (URC) ha treballat amb 58 conflictes veïnals realitzant mediació, i la Unitat Escolar ha realitzat tallers d’educació viària, mobilitat segura i seguretat interpersonal a un total de 1.770 alumnes.

En quant als controls de seguretat ciutadana, la Policia Local va realitzar 1.579 actuacions de vigilància, controls sectoritzats o específics, 138 punts estàtics i 21 punts dinàmics de control del terme rural.

En relació a l’accidentalitat, durant el 2023 es van produir 231 accidents, amb un repunt durant els mesos d’estiu. Entre les persones implicades en aquests accidents, 260 van resultar il·leses, 81 ferides lleus i 5 ferides greus, sense cap víctima mortal.

Aquest 2023 entre agents de la Policia Local i el Servei Català de Trànsit es van interposar 6.155 denúncies de trànsit, entre les que destaquen 234 denúncies per alcoholèmia i 377 denúncies per velocitat. En total es van registrar 172 delictes contra la seguretat viària: 66 per conduir sota els efectes de l’alcohol, 9 per negar-se a sotmetre’s a les proves, 27 per conduir sense permís per pèrdua de punts, 49 per conduir sense haver obtingut mai el permís i 21 per altres motius.

Com és habitual, un dels temes que van centrar les exposicions i el debat va ser la venda ambulant irregular i en la coordinació de les estratègies i accions entre els diferents cossos de seguretat per afrontar de manera conjunta aquesta problemàtica recurrent de l’estiu. Durant l’estiu del 2023 la presència de manters va repuntar respecte els anys post-pandèmia 2021 i 2022, però les xifres encara es mantenen per sota dels anys pre-pandèmia.

Comenta aquest article