Cultura

S'inaugura a l'Espai "El Pati" l'exposició de ‘patchwork’ del Centre de Costura Montse Forcadell

Per Berta Ruiz

Montse Forcadell va fer entrega d'una corbata feta de "patchwork" al regidor de Cultura, Joan Recasens en la inauguració de l'exposició

El passat divendres al vespre es va inaugurar a l'Espai "El Pati" del Centre Cultural l'exposició de patchwork del Centre de Costura Montse Forcadell.

A l'acte de presentació hi va ser present el regidor de Cultura –Joan Recasens– que va destacar la dedicació i l'esforç de moltes de totes les alumnes del centre per realitzar "uns treballs impressionants". Per la seva banda, la professora del centre -Montserrat Forcadell- va voler posar un toc d'humor a l'acte, "per trencar una mica el gel", i va fer-li entrega d'un obsequi al regidor de Cultura. Davant l'expectació de tots els presents, Joan Recasens va obrir el regal: una corbata feta amb la tècnica del patchwork. Joan Recasens no va dubtar en posar-se-la i agrair el detall a la mestra i a les alumnes del centre.

La professora del Centre de Costura Montse Forcadell va explicar a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls de l'exposició. Segons va comentar, totes les peces exposades estan realitzades amb la tècnica del patchwork, que consisteix en la unió de bocins de roba, tot aconseguint degradats de colors, figures geomètriques, dibuixos i diferents creacions amb teles de diferents estampats, teixits, etc. Amb la tècnica del patchwork es poden crear molts tipus de peces com cobrellits, tapets, vestimentes, coixins, jocs de llit o "tot el que es pugui imaginar", tal i com afirma Montse Forcadell.

La majoria de les obres exposades estan fetes per les alumnes del Centre de Costura Montse Forcadell. Un centre, que compta amb un important nombre d'alumnes, que tot i variar segons els mesos de l'any, es situa entre la trentena i cinquantena d'alumnes. Montse Forcadell també explicava que fa 13 anys que té l'escola, tot i que des del passat mes de gener compta amb una botiga nova, –situada al carrer de Galícia–, "més gran i amb més espai, per a que les senyores que vinguin estiguin agust i s'ho passin bé".

Aquesta no és la primera vegada que el Centre de Costura Montse Forcadell exposa els seus treballs a Cambrils. La professora del centre per la seva banda, també ha realitzat exposicions a nivell estatal i internacional.

L'exposició es podrà visitar a l'Espai El Pati fins el proper 6 d'octubre.

Comenta aquest article