Cultura

Cinema

El cinema Rambla de l'Art preestrenarà aquest dijous 'Los niños de Winton'

Posteriorment a la projecció de la pel·lícula, tindrà lloc un col·loqui online amb dos supervivents de l'Holocaust

Per Redacció

Cartell de la preestrena de Los niños de Winton
Cartell de la preestrena de Los niños de Winton | Cedida

El cinema Rambla de l’Art projectarà dijous 21 de març a les 19.30 hores Los niños de Winton, una pel·lícula basada en una increïble i emotiva història real sobre Nicholas Winton, l’home que va salvar centenars de nens durant la Segona Guerra Mundial. Després de la projecció els espectadors podran formar part d’un col·loqui online realitzat des de Multicines Guadalajara amb Eva Paddock i Lady Milena Grenfeld-Baines, dos supervivents reals de l'Holocaust que van ser ajudades per Winton.

La pel·lícula està protagonitzada per Anthony Hopkins, qui interpreta el paper de Winton, juntament amb Johnny Flyyn (Winton jove) i Helena Bonham Carter (mare de Winton). Nicholas Winton, fill de pares jueus, treballava com a corredor de borsa a Londres, però després de l'ocupació nazi de Praga, va decidir abandonar la feina i dedicar tots els seus esforços a rescatar nens jueus de la capital txeca.

El seu pla, conegut com la “Czech Kindertransport”, o el transport de nens txecs, va consistir a enviar-los al Regne Unit, on va convèncer les autoritats que els deixessin entrar malgrat no tenir tots els seus documents en regla. Un cop allà, Winton -qui va morir el 2015 a l’edat de 106 anys- va aconseguir un grup de famílies que donarien alberg als nens. Gràcies a les seves accions, 669 persones van sobreviure a l'Holocaust.

Pocs coneixien la proesa de Winton, fins que una presentadora de televisió va fer públics els seus esforços el 1988. Eva Paddock i Lady Milena Grenfeld-Baines van ser dues de les nenes que van pujar a l’últim tren que sortia de Praga per fugir de la guerra. Mai van conèixer qui les havia salvat fins que van rebre una trucada de la presentadora de televisió Esther Rantzen el 1988 per informar-les de què formaven part de la llista de supervivents que Winton va ajudar.

L'acte forma part de Proyecto Virdiana, una iniciativa en la qual participen una trentena de cinemes d'Espanya, entre ells, Rambla de l'Art, per promoure el cinema europeu a les sales.

Comenta aquest article