Informació general

Platges

Es retiren les dutxes i els rentapeus de totes les platges cambrilenques donada la situació de sequera

D'altra banda, a les portes de la Setmana Santa, l'Ajuntament –a través de l'empresa municipal Ingesol–, està treballant en el condicionament de les platges i també s'ha iniciat el muntatge d'alguns xiringuitos

Per Redacció

Platja del Regueral amb la plataforma sense les dutxes i rentapeus, aquest matí
Platja del Regueral amb la plataforma sense les dutxes i rentapeus, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

Aquest any, davant de la situació de sequera actual, el govern municipal ha decidit retirar les dutxes i els rentapeus de totes les platges de Cambrils com a mesura excepcional, segons ha informat la regidora de Turisme, Platges i Esports, Camí Mendoza. L'any passat, a principis d'agost, l'Ajuntament ja va precintar les dutxes, però els rentapeus van seguir operatius com a serveis mínims. Aquesta mesura es va decidir un cop iniciada la temporada ja que, inicialment, tant les dutxes com els rentapeus van funcionar amb normalitat i al 100%. D'altres poblacions veïnes com Salou van iniciar la temporada de 2023 tancant el 50% de les dutxes i dels rentapeus, mentre que l'Ajuntament de l'Hospitalet de l'Infant va substituir les dutxes de les platges per rentapeus com a mesura d'estalvi. La mesura de tancar les dutxes de les platges a Cambrils, a partir de mig estiu, va suposat un estalvi de gairebé 5 milions de litres d'aigua. Aquesta serà una de les grans novetats de la propera temporada de platges donat l'estat actual de sequera.

Un tractor fent tasques de condicionament a la platja del Regueral, aquest matí (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

Condicionament de les platges de cara a Setmana Santa

D'altra banda, a les portes de la Setmana Santa, l'Ajuntament –a través de l'empresa municipal Ingesol–, està treballant en el condicionament de les platges. Les tasques, que es van iniciar el 4 de març i està previst que s’allarguin dues setmanes aproximadament, van a càrrec de la brigada de platges d’Ingesol i de l’empresa externa que ha guanyat la licitació. Els treballs consisteixen principalment en l’anivellament de la sorra, que presenta importants desnivells després de les inclemències climàtiques dels mesos de tardor i hivern. Una vegada les platges estiguin a punt, previsiblement entre avui i demà, es començaran a muntar les passarel·les sobre la sorra.

En aquest moment de la temporada, les actuacions es porten a terme a diferents punts de les platges del Cap Sant Pere, Regueral i la Llosa. D’altra banda, l’equip d’Ingesol estarà de guàrdia tota la Setmana Santa per dur a terme la neteja diària manual de les platges i les actuacions concretes que es realitzen amb un tractor. Els treballs a la resta de platges es realitzaran més endavant, ja que des d’ara fins l’estiu encara hi ha probabilitat que hi hagi fortes pluges o temporals de mar que pugui desfer la feina feta. També és en aquesta època prèvia a la temporada estival quan el Ministeri de Medi Ambient fa les aportacions de sorra habituals als trams que han patit més degradació durant l’hivern.

Alguns dels xiringuitos de la platja del Regueral ja estan instal·lats (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

Muntatge dels primers xiringuitos

Dins d'aquest condicionament de les platges també s'inclou el muntatge d'alguns dels xiringuitos, tant a les platges de Ponent com a Llevant. De fet, el període d'inici de la temporada es va fixar en el dia 1 de març i s'allarga fins a l'octubre. Recordem que l'octubre de 2022 el departament de Serveis de l'Ajuntament de Cambrils va treure a concurs l'explotació de les vuit guinguetes que havien quedat desertes a la primera licitació que es va fer l’any 2021 per a la temporada 2022. D'aquest primer concurs es van adjudicar 13 guinguetes que ja van treballar la temporada de 2022 i, un cop passat l'estiu, es va decidir fer una nova licitació amb els vuit lots que van quedar deserts. Actualment, hi ha 17 guinguetes arreu del litoral.

Comenta aquest article