Societat

Gastronomia

David Ortega i Biel Jaramillo, guanyadors del concurs de cuina «La mar i l'horta als fogons»

El certamen, que es desplaça a les Jornades de la Carxofa per primera vegada, es va celebrar ahir al matí a l'Escola d'Hostaleria

Per Redacció

David Ortega ha guanyat el primer premi
David Ortega ha guanyat el primer premi | Cedida

David Ortega Vives del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló i Biel Jaramillo Hernández de l'Institut Joviat Hoteleria de Manresa van guanyar ahir el primer i el segon premi respectivament del concurs de joves cuiners i cuineres “La mar i l’horta als fogons”. El certamen i el lliurament de guardons va tenir lloc ahir al matí a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

El jove estudiant David Ortega s’ha guanyat el jurat amb la recepta "Enganyalull de macarrons de galera amb pesto de carxofa i gel de fumet", mentre que Biel Jaramillo ha aconseguit la segona posició amb un "Guisat de carxofa amb cremós de galera".

Biel Jaramillo, segon classificat del concurs (Foto: Cedida)

 

Com a novetat d’enguany, en aquesta 19a edició del concurs, l’organització ha apostat per unir galera i carxofa, fusionant la cuina marinera amb l’horta cambrilenca, desplaçant l’esdeveniment a les jornades gastronòmiques “Encarxofa’t a Cambrils”. En una primera fase de selecció, el passat 16 de febrer el jurat es va reunir per valorar totes les receptes rebudes i escollir les vuit semifinalistes. En la segona fase del concurs disputada ahir, aquestes vuit persones seleccionades van elaborar les seves propostes gastronòmiques davant d’un jurat intern de cuina format per experts i expertes del sector de la restauració i les van exposar davant de d’un jurat extern de taula amb professionals del gremi i representants de la societat cambrilenca.

Els i les joves participants van treballar amb una cistella d’ingredients bàsica que es va proporcionar des l’organització, a la que podien afegir fins a sis ingredients més. Els jurats van valorar l’elaboració, l’originalitat, el gust, la presentació del plat i la utilització de productes de la zona.

La convocatòria estava oberta a estudiants de cuina i direcció de cuina reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i a ajudants de cuina que treballin o hagin treballat en algun restaurant de Cambrils amb edats compreses entre els 16 i els 26 anys (ambdues edats incloses).

Com a premi, el primer i el segon finalista es van emportar un dinar per a dues persones, una entrada a l'espai lúdico-termal Aquatònic vàlida per a dues persones, un xec regal per a la compra d'estris de cuina valorat en 150€ pel primer i 100€ pel segon, i un val per gaudir d'activitats nàutiques valorat en 150€ euros pel primer i 100€ pel segon.

A més, els guanyadors podran participar en una masterclass a càrrec del xef cambrilenc Sergi Palacín, propietari del restaurant HIU. El professorat acompanyant també ha rebut diversos obsequis gentilesa de la Cooperativa Agrícola i de les bodegues patrocinadores.

Les Jornades de la Carxofa continuen fins el 24 de març

Les desenes Jornades de la Carxofa continuen fins el 24 de març amb una àmplia oferta de menús i plats recomanats de 24 restaurants i bars-restaurants cambrilencs i una programa d’activitats gastronòmiques. Avui mateix, 15 de març, de 19 a 20 hores hi ha un tast de vins per a bessones i bessones a la Torre del Llimó, amb inscripció prèvia.

 

El dijous 21 de març s’ha programat la segona sessió de Cuines Obertes, que anirà a càrrec de Damià Capafons del restaurant Cal Tendre, i el diumenge 24 de març s’oferirà una degustació popular d’arròs melós amb carxofes al Port, amenitzada amb una selecció de hits del pop rock estatal dels anys 80 i 90.

Comenta aquest article