Informació general

Civisme

S'inicia una campanya de sensibilització per fomentar el civisme i contra el mal ús dels contenidors i les papereres

L'Ajuntament recorda a tots els veïns que la nova ordenança de convivència contempla sancions de fins a 200 euros per aquests actes d’incivisme

Per Redacció

Imatge de voluminosos al costat d'uns contenidors
Imatge de voluminosos al costat d'uns contenidors | Cedida

L’Ajuntament està duent una campanya de sensibilització ciutadana per fomentar el civisme i contra el mal ús dels contenidors i de les papereres. Des del departament de Medi Ambient es vol fer una crida davant d'aquestes pràctiques que afecten la neteja i la convivència. Per això, la campanya incideix en que no s'han de deixar les bosses d'escombraries fora dels contenidos ja que, no només embruta els carrers, sinó que també provoca males olors i dificulta la tasca dels serveis de neteja. Per altra banda, també es fa referència a l'abandó de mobles usats i voluminosos a la via pública. Aquests objectes no només donen una mala imatge, sinó que també obstrueixen el pas per les voreres i afecten la seguretat dels vianants.

Amb tot plegat, la campanya demana a la ciutadania que faci un bon ús del servei de recollida i neteja fent servir els contenidors correctament –dipositant els residus als contenidors corresponents segons el tipus: orgànica, envasos, paper/cartró, vidre i en darrera instància, rebuig– i tampoc llençant les bosses d'escombraries dins de les papereres. També es demana evitar la sobrecàrrega dels contenidors –no forçar la seva capacitat– i, si estan plens, cal buscar un altre de proper. Pel que fa als mobles, l'Ajuntament demana que es faci ús del servei de recollida de voluminosos a domicili. Aquest servei es pot sol·licitar demanant-ho telefònicament a l’OAC,  trucant al 977 79 45 79 en horari de 8 a 14:00 hores i també per internet mitjançant del catàleg de tràmits de la seu electrònica. Finalment, pel que fa al cartró comercial, s'ha de deixar plegat a la porta de l’establiment i mai als contenidors –sovint es troba cartró comercial fora del contenidors que bloquegen qualsevol altre servei–.

L'Ajuntament recorda a tots els veïns que la nova ordenança de convivència contempla sancions de fins a 200 euros per aquests actes d’incivisme. És responsabilitat de cada ciutadà contribuir al benestar comú i respectar les normes. Així mateix fa una crida a la responsabilitat ciutadana.

Comenta aquest article