Cultura

Música

Moisés P. Sánchez i el seu «Soliloquio» inauguren la XVI Mostra Internacional de Jazz i Blues

El pianista madrileny enlluerna la Cripta de l’Ermita amb la seva imaginació i improvisació al piano

Per Cristina Sierra

Moisés P. Sánchez durant el seu concert a la Cripta de l'Ermita
Moisés P. Sánchez durant el seu concert a la Cripta de l'Ermita | Cristina Sierra

Moisés P. Sánchez va encetar, ahir al vespre, la XVI Mostra Internacional de Jazz i Blues a la Cripta de l’Ermita. El madrileny va encisar amb Soliloquio, un recital on va mostrar la seva imaginació al piano, tocant l’instrument amb una delicadesa extrema i amb un llenguatge propi que arribava al públic que omplia la sala.

"És un plaer estar en aquest lloc tan bonic", va dir el músic, que al llarg dels seus vint anys de carrera ha rebut diversos reconeixements tant en l’àmbit estatal com internacional, entre ells, una nominació als Grammy Latino, un dels premis més importants del món de la música, pel seu treball Unbalanced: concerto for ensemble.

A la Cripta, el públic va gaudir d’un recital improvisat. "M’apunto en una llibreta com fer un piano solo i al final no acabo fent res del planejat", va admetre el pianista, que durant una hora i quart va interpretar temes de jazz, música clàssica o contemporània amb els que va deixar volar la seva imaginació. 

Un d’ells va ser Alegría, una composició que el va ajudar molt en el seu moment com va explicar en un moment del concert. També va tocar clàssics com All the things you are, una versió estàndard de jazz que el va aprendre a tocar quan estava i que l’ha acompanyat amb el pas dels anys. "Sempre tornes a ell", va afirmar. 

El proper concert de la Mostra Internacional de Jazz i Blues serà diumenge 17 de març amb el cambrilenc Apel·les Carod, que presentarà a la Cripta el seu disc Abismes i Flors.

Moisés P. Sánchez durant el seu concert a la Cripta de l'Ermita.

 

Comenta aquest article