Informació general

Tall

Es talla l'autopista Ap-7 a Cambrils per reivindicar la pagesia i un territori sense macroprojectes especulatius

El tall, convocat per nou entitats del territori, s'ha iniciat poc abans de les 10 h i es mantindrà. al menys, durant tot el dia amb possibilitats que es pugui allargar durant tota la nit

Per Lluís Rovira i Barenys

El tall de l'autopista s'ha fet a la zona propera al cementiri
El tall de l'autopista s'ha fet a la zona propera al cementiri | Lluís Rovira i Barenys

Des de les 10 del matí, l’autopista Ap-7 es troba tallada al terme municipal de Cambrils en els dos sentits de circulació, a l’alçada del cementiri. Aquest tall respon a la crida feta per nou entitats del territori, sota el títol “Defensem el Camp, llaurem el futur”. La concentració s'ha fet al pàrquing de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i des d’allí la gent s'ha desplaçat cap el tall de l’autopista i s’ha optat deixar lliure l’autovia A-7. Els Mossos d’Esquadra, des de bon matí, han desviat el trànsit cap a l’autovia A-7 en el tram comprès entre l’Hospitalet de l’Infant i Vila-seca de manera que no s’ha produït cap afectació important a la circulació de vehicles.

Desplegament de pancartes reivindicatives a peu d'autopista (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

Nou entitats convocants

L’acció reivindicativa d’avui a Cambrils té el suport de Unió de Pagesos, Revolta Pagesa, Aturem Hard Rock, Salvem Mont-roig, Esquerra Independentista del Camp de Tarragona, Cel Net, Stop Creuers TGN, Xarxa Sud i Casals i Ateneus dels Països Catalans. Des de Cambrils ha sortit una columna de gent per a participar a la concentració, que s’han aplegat a l’estació de tren i des d’allí han marxat a peu fins a la Cooperativa Agrícola.

Més tard, la columna de gent que anava a peu, s’ha desplaçat des de la Cooperativa Agrícola fins a l’autopista on ja hi havia tractors i vehicles barrant el pas. A la zona del tall s’han començat a desplegar les pancartes, moltes d’elles contra la instal·lació de la Lotte a Mont-roig del Camp i ja s’han començat a fer els preparatius per fer un àpat a base d’arròs així com una calçotada. A les 12 h s’ha llegit el manifest en defensa del territori i la jornada reivindicativa continua amb una taula rodona dels diferents representants de les entitats convocants, prevista per aquesta tarda. A hores d’ara no es descarta que el tall es prolongui i es mantingui durant la propera nit. Des de les entitats que han signat la convocatòria s’ha volgut deixar clar que això és l’inici de les mobilitzacions per preservar les accions especulatives i evitar un trinxament del territori.

Preparatius pel dinar que s'ha de fer a la zona del tall de l'autopista (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

 

Comenta aquest article