Informació general

Espai públic

Enric Daza, regidor d'Urbanisme: «Entre el 13 i el 16 de març es farà la desconnexió de les torres elèctriques de l'avinguda de l'Esport»

Aquest és el pas previ al desmuntatge d'aquestes estructures, del qual encara no hi ha cap data prevista per part d'Endesa

Per Berta Ruiz

Imatge de les torres elèctriques de l'avinguda de l'Esport
Imatge de les torres elèctriques de l'avinguda de l'Esport | Lluís Rovira i Barenys

"Des d'Endesa ens van comunicar que, entre el 13 i el 16 de març, faran la desconnexió de les torres elèctriques de l'avinguda de l'Esport". Amb aquestes paraules confirmava, el regidor d'Urbanisme i Obra Pública, Enric Daza, a revistacambrils.cat el següent pas necessari que es realitzarà aquesta setmana previ al desmuntatge d'aquestes estructures. Segons ha dit Daza, "el que s'ha fet, abans d'això, és tenir preparada la connexió alternativa que és soterrada tal i com preveia el projecte. Quan facin la desconnexió ja estaran en disposició de desmuntar les torres elèctriques. Aquest és un pas important, però encara no tenim previsió de quan faran el desmuntatge. Tant podria seguir de seguida com més endavant; serà el següent pas". 

Quan es dugui a terme el desmuntatge total de les torres s'haurà d'arranjar i asfaltar aquell espai. El regidor d'Urbanisme i Obra Pública ha dit que, "allò s'haurà de tapar amb asfalt i s'hauran de treure les pilones provisionals que es van instal·lar. Aquests treballs els farà l'Ajuntament però amb els diners que ja els hi vam descomptar a l'empresa".

L'avinguda de l'Esport oberta des de juny de 2023, malgrat les torres elèctiques

Les obres de l'avinguda de l'Esport es van iniciar el juny de 2022 per ajustar-se al termini que marcaven les subvención rebudes. Cal recordar que el pressupost d’execució d’aquest projecte va ser de 2,3 milions d’euros. Part d’aquest import es va finançar amb les subvencions del PAM de la Diputació de Tarragona i del PUOSC de la Generalitat. L'obra es va dividir en dos parts: per una banda, la construcció del pont sobre el barranc de la Mare de Déu del Camí, uns treballs valorats en 416.000 euros; i per l’altra, la urbanització de l’avinguda, amb un pressupost d’1,9 milions d’euros.

A finals de novembre de 2022, el govern municipal va posar-se en contacte amb Endesa per procedir a la retirada de les torres. Aquest va ser el problema principal a l'hora de finalitzar les obres, ja que en un primer moment l’empresa adjudicatària dels treballs, Tecnologia de Firmes SA confiava en acabar-los al febrer de 2023 però veient la lentitud del demsuntatge, el govern ja va avisar que l'avinguda s'obriria a mitjans de març. 

Els terminis no es van complir i, el consistori cambrilenc va decidir obrir l'avinguda de l'Esport, el juny de 2023 amb motiu de la Fira Multisectorial. Aleshores es van instal·lar unes pilones provisionals per salvar l'espai que ocupen les torres elèctriques i mantenir la seguretat del pas dels vehicles per aquesta via.

Comenta aquest article