Societat

Gastronomia

La carxofa agafa el relleu a la galera

La 10a edició de les jornades de la Carxofa se celebraran del 8 al 24 de març i porten incorporades un seguit d'activitats complementàries com és el Tast Twins, les cuines obertes i la degustació popular d'arròs

Per Lluís Rovira i Barenys

La presentació s'ha fet en un camp de carxoferes del costat del camí de Montbrió
La presentació s'ha fet en un camp de carxoferes del costat del camí de Montbrió | Lluís Rovira i Barenys

Les jornades de la Carxofa, que se celebraran del 8 al 24 de març, arriben enguany a la 10a edició i agafen el relleu a les jornades de la Galera, que s'han celebrat durant aquest passat mes de febrer. Sota el títol d'Encarxofa't a Cambrils, les jornades compten amb la participació de 29 restaurants, 23 que ofereixen menús i sis més només amb un plat, i, a més, s'hi sumen tot un seguit d'activitats complementàries. La presentació s'ha fet, aquest matí, en un camp de carxoferes a tocar del camí de Montbrió, propietat de Jordi Vallès i David Pozo.

Tast Twins, Cuines obertes i degustació d'arròs melòs

El Tast Twins, tast per a bessons i bessones, és una de les novetats d'aquesta edició. Es farà el divendres 15 de març, a partir de les 19 h, a la Torre del Llimó. Tal com ja es va fer en les recents jornades de la galera amb el Tast Single, aquest cop s'ha buscat l'originalitat de la proposta proposant el tast per a bessons o bessones, "sense excloure altres persones que no ho siguin", segons ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Neus Càrdenas que ha justificat aquest tipus de propostes sota el pretext de que "així se'n parla més de tot plegat".

La degustació popular d'arròs melòs amb carxofes es farà el diumenge 24 de març a les escales reials del Port i anirà a càrrec de l'Associació Cambrils Societat Coqvinaria. L'acte estarà acompanyat de la música dels anys 80 i 90 que interpretarà el grup El último vinilo.

En aquesta edició de l'Encarxofa't, dos restaurants cambrilencs obriran les seves cuines per mostrar en directe les seves receptes. El dijous 14 de març, a les 17,30 h serà el torn de Joan Gómez, del restaurant Miramar mentre que el dijous 21 de març serà Damià Capafons, del restaurant Cal Tendre, qui mostrarà la seva cuina. Aquesta activitat és gratuïta i amb aforament limitat i caldrà reservar plaça al 977 794679 o a peconomica@cambrils.cat.

D'altra banda, les caves Vilarnau, amb els seus vins i caves, són els espònsors de les jornades de la Carxofa.

Concurs La mar i l'horta als fogons, a l'Escola d'Hoteleria

El concurs La mar i l'horta als fogons, concurs per a joves cuiners i cuineres, que se celebra a la l'Escola d'Hoteleria, arriba enguany a la 19a edició. Fins ara es venia fent en el marc de les jornades de la Galera però enguany s'ha desplaçat cap a les jornades de la Carxofa. El divendres 15 de març es farà el concurs i el lliurament de guardons, a les instal·lacions de l'Escola d'Hoteleria.

En la presentació de les jornades, els diferents representants de l'administració i de les entitats participants han destacat el suport cap a la pagesia, sobretot en un moment com l'actual en el que el sector ha fet explícit el seu descontentament amb les protestes que s'han produït arreu del país.

Comenta aquest article